Σάββατο 22 Φεβρουαρίου 2014

Μεγάλη διάκριση για την ΠΟΤΑ

Η «C­O­S­TA N­A­V­A­R­I­NO» δι­α­κρί­θη­κε πρό­σφα­τα στα «T­O­U­R­I­SM F­OR T­O­M­O­R­R­OW A­W­A­R­DS», ως φι­να­λί­στ στη κα­τη­γο­ρί­α D­E­S­T­I­N­A­T­I­ON. Τα βρα­βεί­α δι­ορ­γα­νώ­νον­ται α­πό το «W­O­R­LD T­R­A­V­EL & T­O­U­R­I­SM C­O­U­N­C­IL», με στό­χο να α­να­δεί­ξουν τις βέλ­τι­στες πρα­κτι­κές α­ει­φό­ρου του­ρι­στι­κής α­νά­πτυ­ξης παγ­κο­σμί­ως. Στα φε­τι­νά βρα­βεί­α, η «C­O­S­TA N­A­V­A­R­I­NO» α­πο­τε­λεί το μο­να­δι­κό φι­να­λί­στ α­πό την Ελ­λά­δα και α­νά­με­σα σε υ­πο­ψη­φι­ό­τη­τες ε­ται­ρει­ών και ορ­γα­νι­σμών α­πό 56 χώ­ρες.

Με αυ­τή τη δι­ά­κρι­ση, υ­λο­ποι­εί­ται το ό­ρα­μα του Κα­πε­τάν Βα­σί­λη α­πό τους συ­νε­χι­στές του (την οι­κο­γέ­νεια Κων­σταν­τα­κό­που­λου και το α­ξι­ό­λο­γο προ­σω­πι­κό της ΤΕ­ΜΕS) για έ­να προ­ο­ρι­σμό υ­ψη­λών προ­δι­α­γρα­φών με σε­βα­σμό στο πε­ρι­βάλ­λον, δι­ό­τι η ΤΕ­ΜΕS έ­χει α­πο­δει­χτεί έ­νας πο­λύ ση­μαν­τι­κός πα­ρά­γον­τας της του­ρι­στι­κής α­ει­φό­ρου α­νά­πτυ­ξης στη Με­σό­γει­ο.

Στην α­ξι­ο­λό­γη­ση του φι­να­λί­στ στα «T­O­U­R­I­SM F­OR T­O­M­O­R­R­OW A­W­A­R­DS», έ­γι­νε ι­δι­αί­τε­ρη μνεί­α στις πε­ρι­βαλ­λον­το­λο­γι­κές πρα­κτι­κές που ε­φαρ­μό­ζει η «C­O­S­TA N­A­V­A­R­I­NO», ό­πως η με­τα­φύ­τευ­ση ε­λαι­ο­δέν­τρων για να δι­α­τη­ρη­θεί α­ναλ­λοί­ω­τη η φυ­σι­ο­γνω­μί­α της πε­ρι­ο­χής, η δη­μι­ουρ­γί­α λι­μνο­δε­ξα­με­νών που κα­λύ­πτουν τις αρ­δευ­τι­κές α­νάγ­κες της «C­O­S­TA N­A­V­A­R­I­NO», η εγ­κα­τά­στα­ση του με­γα­λύ­τε­ρου γε­ω­θερ­μι­κού συ­στή­μα­τος στην Ευ­ρώ­πη και ε­νός φω­το­βολ­τα­ϊ­κού σταθ­μού ο ο­ποί­ος, ό­χι μό­νο κα­λύ­πτει τις α­νάγ­κες των υ­φι­στα­μέ­νων εγ­κα­τα­στά­σε­ων, αλ­λά δι­ο­χε­τεύ­ει και ε­νέρ­γεια στο ε­θνι­κό δί­κτυ­ο.

Ε­πί­σης ι­δι­αί­τε­ρη α­να­φο­ρά έ­γι­νε στο «N­A­V­A­R­I­NO E­N­V­I­R­O­N­M­E­N­T­AL O­B­S­E­R­V­A­T­O­RY- (N­EO)­», μια σύμ­πρα­ξη του Πα­νε­πι­στη­μί­ου της Στοκ­χόλ­μης, της Α­κα­δη­μί­ας Α­θη­νών και της ΤΕ­ΜES, που α­πο­τε­λεί πρό­τυ­πο συ­νερ­γα­σί­ας για τη με­λέ­τη της κλι­μα­τι­κής αλ­λα­γής στη Με­σό­γει­ο.Με­τά την σύν­το­μη ε­πί­σκε­ψή τους στην «C­O­S­TA N­A­V­A­R­I­NO» προ­κει­μέ­νου να α­ξι­ο­λο­γή­σουν και να γνω­ρί­σουν α­πό κον­τά τις πρα­κτι­κές που α­κο­λου­θούν­ται, o Κα­θη­γη­τής P­e­t­er B­u­r­ns, μέ­λος της κρι­τι­κής ε­πι­τρο­πής των Βρα­βεί­ων, η κα. A­g­a­ta Z­b­o­r­o­w­s­ka α­πό την ορ­γα­νω­τι­κή ε­πι­τρο­πή, συ­νο­δευ­ό­με­νοι α­πό τα στε­λέ­χη της ΤΕ­ΜΕS Β. Βα­νέ­ζη και Β. Κα­ρα­κού­ση, ε­πι­σκέ­φτη­καν το Ε­πι­με­λη­τή­ριο Μεσ­ση­νί­ας ύ­στε­ρα α­πό πρό­σκλη­ση του Προ­έ­δρου Δη­μή­τρη Μα­νιά­τη.

Οι προ­σκε­κλη­μέ­νοι ε­νη­με­ρώ­θη­καν για τα πλε­ο­νε­κτή­μα­τα του Νο­μού Μεσ­ση­νί­ας, το εν­δι­α­φέ­ρον που υ­πάρ­χει για νέ­α ε­πεν­δύ­σεις και πως η «C­O­S­TA N­A­V­A­R­I­NO» έ­χει συμ­βάλ­λει ώ­στε η Μεσ­ση­νί­α να γί­νει του­ρι­στι­κός προ­ο­ρι­σμός, δη­μι­ουρ­γών­τας το εν­δι­α­φέ­ρον για νέ­ους ε­πεν­δυ­τές.Το Ε­πι­με­λη­τή­ριο Μεσ­ση­νί­ας με δελ­τί­ο τύ­που συγ­χαί­ρει την «C­O­S­TA N­A­V­A­R­I­NO» για την δι­ά­κρι­ση της.


Πηγή : pylos news