Σάββατο 24 Νοεμβρίου 2012

Στη "στενή" ο αστυνομικός της Διώξης Ναρκωτικών


Προφυλακιστέος κρίθηκε χθες αργά το μεσημέρι, ο 45χρονος συνταξιούχος αστυνομικός που μέχρι πρόσφατα υπηρετούσε στο Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας, με την κατηγορία της συμμετοχής ως μέλος στην εγκληματική οργάνωση που εξαρθρώθηκε πέρυσι τα Χριστούγεννα και η οποία κατηγορείται για τις δολοφονίες του 35χρονου Αλβανού Φελίμ Μεσάι και του 2,5 ετών γιου του Κέρι,  καθώς και για υποθέσεις ναρκωτικών και εκβιασμούς.
Για τον 45χρονο πρώην αστυνομικό, πριν από μερικές ημέρες ασκήθηκε ποινική δίωξη από την Εισαγγελία Καλαμάτας για παροχή πληροφοριών σε εγκληματική οργάνωση. 
 Μετά την απολογία του, υπήρξε διαφωνία μεταξύ Εισαγγελέα και Ανακρίτριας και αποφασίσθηκε να αφεθεί ελεύθερος. Από την Εισαγγελία, μετά και από επιπλέον στοιχεία, ασκήθηκε νέα δίωξη για συμμετοχή του ως μέλος στην οργάνωση, όπου και πάλι υπήρξε διαφωνία Εισαγγελέα και Ανακρίτριας για την προφυλάκισή του ή μη.
Για τη διαφωνία αυτή, συνεδρίασε χθες το μεσημέρι το Δικαστικό Συμβούλιο, όπου τελικά αποφασίσθηκε η προφυλάκιση του. Ο συνταξιούχος αστυνομικός, σύμφωνα με πληροφορίες, για άλλη μια φορά υποστήριξε ότι δεν έχει καμία ανάμειξη με την εγκληματική οργάνωση. Ωστόσο, φαίνεται ότι συνομιλίες που έχουν καταγραφεί κατά την παρακολούθηση της οργάνωσης, τον «καίνε», καθώς ένα από τα επιβαρυντικά στοιχεία που στοιχειοθέτησαν την κατηγορία εναντίον του είναι πως φέρεται να γνώριζε που κρύβεται βασικό μέλος της οργάνωσης και το απέκρυψε.
Β.Β.


Πηγή : tharrosnews