Παρασκευή 23 Νοεμβρίου 2012

ΣΤΑ ΦΙΛΙΑΤΡΑ Η ΤΕΛΕΤΗ ΛΗΞΗΣ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΝΕΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ

ΜΕ επιτυχία ολοκληρώθηκε στα Φιλιατρά το πρόγραμμα κατάρτισης Νέων αγροτών το οποίο υλοποιήθηκε από τον ΕΛ.ΓΟ. Δήμητρα για αγρότες της περιοχής καθώς εκκρεμούσε η επιμόρφωσή τους από το 2010 και με καθυστέρηση τελικά τους...έδειξαν τα μυστικά της σύγχρονης καλλιέργειας. Η τελετή λήξης του προγράμματος θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο στις 7 το βράδυ στις εγκαταστάσεις του κέντρου Δήμητρα Φιλιατρών παρουσία του Γενικού Διευθυντή Κατάρτισης Λεωνίδα Παπαβασιλείου ο οποίος θα μιλήσει εκτενώς για το πρόγραμμα.
Ο υπεύθυνος του προγράμματος Γιώργος Τσουμάνης κατά την διάρκεια των μαθημάτων μας τόνισε ότι "η υλοποίηση του προγράμματος εκπλήρωσε το σκοπό του καθώς με βάση την ορθή γεωργική πρακτική ολοκληρώθηκε η ενημέρωση των νέων αγροτών οι οποίο εξοικειώθηκαν με τις έννοιες της καλλιεργητικής μέριμνας, ενώ έμαθαν χρήσιμα πράγματα για τα προιόντα, τις εδαφολογικές μετρήσεις και άλλα" ενώ μας ξενάγησε στις εγκαταστάσεις του κέντρου. Εκεί είδαμε τους αγρότες που επιμορφώθηκαν και μας είπαν χρήσιμα πράγματα. 
Ο Βασίλης μας εξήγησε ότι "το πρόγραμμα ήρθε με καθυστέρηση αλλά μας ενδιαφέρει να μάθουμε τις νέες τάσεις καθώς χωρίς ενημερώση ο νέος γεωργός δεν μπορεί να σταθεί στο ανταγωνιστικό περιβάλλον της Ευρώπης", ενώ άλλος παραγωγός μας δήλωσε ότι "η περιοχή έχει πολλών ειδών καλλιέργειες οπότε η ορθή πρακτική αποτελεί χρήσιμο εφόδιο για το μέλλον και τα όσα μάθαμε μας ήταν αρκετά χρήσιμα", ενώ μια γυναίκα παραγωγός η κα Τασία υποστήριξε ότι "ασχολούμαστε με τη γεωργία διότι αποτελεί το κύριο εισόδημα των κατοίκων του τόπου μας οπότε δεν μπορούμε να απέχουμε από το βασικό εργαλείο της επιμόρφωσης". Αρκετοί αγρότες πάντως ζήτησαν οι επιμορφώσεις να συνεχίζονται στο μέλλον με την στήριξη των φορέων

Πηγή : kyparissiotis