Πέμπτη 8 Νοεμβρίου 2012

Παραδείσια - Τσακώνα: Νέα παράταση για την παράκαμψη

Νέα παράταση πήρε η ανακοίνωση της κρίσιμης απόφασης του Ελεγκτικού Συνεδρίου για την παράδοση του νέου δρόμου Παραδείσια - Τσακώνα, που είναι έτοιμος να παραδοθεί, με παράκαμψη, 10 σχεδόν χρόνια (!!) μετά την κατάρρευσή του. Ο αρμόδιος διευθυντής του υπουργείου Ανάπτυξης και Υποδομών Γιάννης Καρνέσης ενημέρωσε την "Ε" ότι η απόφαση του Ελεγκτικού για την έγκριση της συμπληρωματικής σύμβασης που αφορά την παράκαμψη στο σημείο της μεγάλης κατολίσθησης και την παράδοση του δρόμου μέσα στο Νοέμβριο, η οποία αναμενόταν από
την προηγούμενη Πέμπτη - Παρασκευή, θα ανακοινωθεί επίσημα σήμερα ή αύριο το αργότερο.

Ο κ. Καρνέσης εξέφρασε συγκρατημένη αισιοδοξία για την έγκριση, τη θετική απόφαση του Ε’ Κλιμακίου του Ελεγκτικού Συνεδρίου, κι έκανε λόγο για «ενδείξεις ότι θα τα καταφέρουμε, αλλά σιγουριά δεν μπορώ να εκφράσω».

Αν δεν υπάρξει νέα καθυστέρηση από το Ελεγκτικό, ο σημαντικός δρόμος (ουσιαστικά μ’ αυτόν ολοκληρώνεται ο αυτοκινητόδρομος) θα παραδοθεί μέσα στο Νοέμβριο, με παράκαμψη 800 μέτρων στο σημείο της μεγάλης κατολίσθησης, όπου κατασκευάζεται η τοξωτή μεταλλική γέφυρα των 390 μέτρων.

ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

Πηγή : kyparissia-news