Πέμπτη 8 Νοεμβρίου 2012

Διεθνής διάκριση για τον Καραβιώτη μελισσοπαραγωγό Πέτρο Κατσή

Μία σπουδαία διεθνής διάκριση ήρθε για τη Λακωνία, τη Σπάρτη και ειδικότερα για τον Καραβά τον Δεκέμβριο του 2011, καθώς και ο Καραβιώτης μελισσοπαραγωγός Πέτρος Κατσής είχε τότε λάβει ασημένια διάκριση για το βιολογικό μέλι παραγωγής του στον διαγωνισμό BIOLMIEL, ο οποίος λαμβάνει χώρα στην Ιταλία.
Η είδηση δημοσιεύεται τώρα, σχεδόν ένα χρόνο μετά, στην ιστοσελίδα μας e-karavas.gr, διότι δεν αντιληφθήκαμε εγκαίρως τη σημαντικότατη διάκριση, λόγω του προφίλ του Πέτρου Κατσή, που συνδυάζει υψηλή εργατικότητα σε χαμηλούς τόνους. 

Λίγα λόγια για το διαγωνισμό BIOLMIEL
Το διάστημα 7-10 Δεκεμβρίου 2011 διεξήχθη με επιτυχία για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά ο Διεθνής Διαγωνισμός Βιολογικού Μελιού, BIOLMIEL, στην επαρχία Βίμπο Βαλέντια στη Καλάμπρια της Ιταλίας, τα αποτελέσματα του οποίου ανακοινώθηκαν στις αρχές του 2012. 
Στο διαγωνισμό έλαβε μέρος σημαντικός αριθμός μελισσοκόμων, από διάφορες χώρες, ενώ ειδικά για την Ελλάδα το πλήθος των συμμετοχών και των διακρίσεων ξεπέρασε κάθε προηγούμενο, αποδεικνύοντας ότι το επίπεδο ποιότητας των προϊόντων της χώρας και ειδικά του βιολογικού μελιού, αναγνωρίζεται παγκοσμίως.
Η διεθνής κριτική επιτροπή αξιολόγησε περισσότερα από 200 προϊόντα στα οποία είχε προηγηθεί χημική ανάλυση, και καθόρισε τους νικητές, με συνολικό μέσο όρο που ξεπέρασε στη βαθμολόγηση τα 80/100.
Τη διοργάνωση της εκδήλωσης ανέλαβε η CRA (Ιταλικό Κέντρο Έρευνας Μελισσοκομίας), σε συνεργασία με την ICEA (Φορέας Πιστοποίησης Βιολογικών Προϊόντων της Ιταλίας) και το CIBi/Premiobiol (Ιταλική κοινοπραξία για τα βιολογικά προϊόντα).
Για την Ελλάδα, την διοργάνωση ανέλαβε ο Οργανισμός Ελέγχου και Πιστοποίησης Βιολογικών Προϊόντων ΔΗΩ.
Από τους έντεκα Έλληνες μελισσοκόμους, που πήραν μέρος στο διαγωνισμό με συνολικά εικοσιπέντε διαφορετικές ετικέτες, οι δύο επιστρέφουν χρυσοί νικητές και ακόμα οκτώ επιστρέφουν ως ασημένιοι. «Ασημένιος» επέστρεψε κι ο Λάκωνας μελισσοπαραγωγός Πέτρος Κατσής.
         πηγή: Περιοδικό «Μελισσοκόμος» - Άνοιξη 2012

Λίγα λόγια για τον Πέτρο Κατσή
Ο Πέτρος Κατσής ζει μόνιμα και δραστηριοποιείται στον Καραβά Σπάρτης Λακωνίας, από τον οποίο και κατάγεται έχοντας όμως ρίζες από τον Άγιο Πέτρο Κυνουρίας Αρκαδίας. Είναι λάτρης της φύσης και του βουνού καθώς ασχολείται με το κυνήγι και επαγγελματικά με τη μελισσοκομία. Το μελισσοκομικό του εργαστήριο βρίσκεται στον Καραβά.

Πηγή : eleftheriaonline
πηγή: e-karavas.gr