Σάββατο 10 Νοεμβρίου 2012

Παρακμιακές λογικές που μας διχάζουν!

Γράφει η Αντωνία Μπούζα.

Αυτήν την περίοδο της μεγάλης κρίσης, απαιτείται από όλους μας, η κατακεραύνωση λογικών ισοπέδωσης και σκοταδισμού που αρχίζουν και διογκώνονται ανάμεσα στους Έλληνες πολίτες.

Μόνο ως τέτοιες θεωρώ πως είναι οι φωνές που ακούγονται και αφορούν την επιθυμία για καταρράκωση των κεκτημένων διαφόρων εργασιακών ομάδων, επειδή ίσως τυγχάνει να κερδίζουν περισσότερα από εμάς ή να έχουμε πληγεί οικονομικά γρηγορότερα ή περισσότερο από αυτούς.

Υποβόσκει μία επικίνδυνη αντιπαλότητα μέσα στην ........

Ελληνική κοινωνία, που συντηρείται από ορισμένες πολιτικές δυνάμεις με προφανή οφέλη, μερικά ΜΜΕ και περισσότερο από την αχαλίνωτη χρήση του διαδικτύου.

Τείνει να γίνει πραγματικότητα το αλληγορικό ανέκδοτο του μακαριστού Χριστόδουλου, πως η νοοτροπία του Έλληνα, τον οδήγησε να ζητήσει από το Θεό να ....ψοφήσει η γίδα του γείτονα.

Όσο είναι καιρός ακόμη και δεν έχει δηλητηριαστεί κυριολεκτικά η ψυχή μας, ας απομακρυνθούμε άμεσα από τέτοιες ανθρωποφαγικές λογικές , παρά το ότι όλοι μας έχουμε ματώσει οικονομικά κι έχουμε φτάσει κυριολεκτικά στο μη παρέκει.

Για να σταματήσει αυτός ο υφέρπων φασισμός που εξαπλώνεται ακαριαία, οφείλει η Πολιτεία να διαφυλάξει την ισότιμη μεταχείριση των Ελλήνων πολιτών και να πάρει εκείνα τα μέτρα που θα αποκαταστήσουν τυχόν αδικίες.
Συγχρόνως πρέπει να άρει τις προκλητικές εξαιρέσεις από τις μειώσεις αποδοχών και ισότιμα οι πολίτες να συνεισφέρουν στην προσπάθεια της Χώρας για ανάκαμψη.

Να μην πέφτει το βάρος μόνο σε συγκεκριμένες ομάδες εργαζομένων και κυρίως στους συνταξιούχους.

Αυτό πρέπει να αποτελέσει την προτεραιότητα της Κυβέρνησης γιατί αλλιώς διολισθαίνουμε σε παρακμιακές λογικές που πρέπει να αποφύγουμε, διότι έτσι δίνουμε λόγο ύπαρξης σε σκοταδιστικές δυνάμεις που καραδοκούν.

Πρέπει και άμεσα μάλιστα, να αισθανθεί επιτέλους ο Έλληνας πολίτης πως υπάρχει δικαιοσύνη, κρατική αρωγή και μέριμνα και πως δεν είναι μόνο η σκληρά εργαζόμενη μεσαία τάξη, το εξιλαστήριο θύμα της αρνητικής οικονομικής συγκυρίας.


Πηγή : filiatranews