Σάββατο 20 Ιουλίου 2013

Τουρισμός με μέλλον στην Τριφυλία βλέπει ο Αγγελόπουλος

Ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Τριφυλίας Κώστας Αγγελόπουλος λέει ότι υπάρχει αυξημένη κίνηση Ρώσων τουριστών, που κάνουν τις διακοπές τους σε ξενοδοχεία στο Καλό Νερό και την Κυπαρισσία. Όσον αφορά την υπόλοιπη Τριφυλία «παρατηρείται αύξηση κρατήσεων στα ξενοδοχεία από Ιταλούς, Γερμανούς και Άγγλους, αλλά και Μολδαβούς και Βούλγαρους». Ειδικά για την αυξημένη προσέλευση των Ρώσων ο κ. Αγγελόπουλος λέει ότι «βοηθούν οι πτήσεις από Μόσχα για Καλαμάτα και Άραξο.

Όπως βοηθούν και οι πτήσεις της Ryanair στον ερχομό Ιταλών τουριστών». Πάντως προτιμά να κρατά μικρό καλάθι για το τι μέλλει γενέσθαι. «Θεωρώ ότι για πρώτη χρονιά η κίνηση πάει καλά και, αν δεν στραβώσει κάτι, του χρόνου θα φανεί αν θα τα καταφέρουμε φέτος να κεφαλαιοποιήσουμε την αυξημένη προσέλευση Ρώσων και ξένων τουριστών», υπογραμμίζει.

Προσθέτει δε ότι «θα πρέπει να φοβόμαστε τον κακό μας εαυτό», καθώς όπως λέει στη συνέχεια «οι Ρώσοι έχουν υψηλές απαιτήσεις και αν εμείς τους δούμε ως μια «αρπαχτή», θα τους χάσουμε». Ήδη τονίζει πως οι Ρώσοι «βγάζουν γκρίνια γιατί νομίζουν ότι έρχονται σε παράδεισο, αλλά βλέπουν άλλα». Σημειώνει λοιπόν ότι οι παραλίες τους δεν είναι οργανωμένες, δεν υπάρχει καθαριότητα και το οδικό δίκτυο έχει τα χάλια του. «Τίποτα δεν είναι απλό, όλα θέλουν τον αγώνα τους και για να κρατήσουμε τους τουρίστες θα πρέπει να συνεργαστούμε κράτος, τοπική αυτοδιοίκηση και επιχειρηματίες», επισημαίνει.

Καταλήγοντας τονίζει πως «είναι απλά πράγματα που πρέπει να προσέξουμε την καθαριότητα, το νερό, τη σήμανση. Κι όχι να μην μπορούν να βρουν την Κυπαρισσία γιατί δεν υπάρχει μια μεγάλη ταμπέλα στον αυτοκινητόδρομο ή να κόβεται το ρεύμα κάθε εβδομάδα για 3-4 ώρες στο Μάραθο».


Πηγή : radio 936