Σάββατο 20 Ιουλίου 2013

Στις 7 το απόγευμα στην Καλαμάτα το αντιφασιστικό συλλαλητήριο

"Καλαμάτα, πόλη αντιφασιστική" είναι το κεντρικό σύνθημα της σημερινής πανελλαδικής αντιφασιστικής διαδήλωσης (7 μ.μ. από την κεντρική πλατεία) που θα πραγματοποιηθεί στη μεσσηνιακή πρωτεύουσα.

Στο κάλεσμα μίας σειράς φορέων της πόλης κατά του "φεστιβάλ μίσους" της Χρυσής Αυγής αναμένεται να ανταποκριθούν εκατοντάδες μέλη αντιφασιστικών οργανώσεων από όλη τη χώρα, οι οποίες έχουν δηλώσει τη στήριξη και τη συμμετοχή τους με διάφορους τρόπους τις τελευταίες μέρες με σημαντικότερη πηγή το Διαδίκτυο. Με σημείο συγκέντρωσης την κεντρική πλατεία της Καλαμάτας και προορισμό την Παραλία οι διαδηλωτές θα προσπαθήσουν να στείλουν ένα ηχηρό μήνυμα κατά του φασισμού.

Την πανελλαδική αντιφασιστική διαδήλωση διοργανώνουν η Α΄ ΕΛΜΕ Μεσσηνίας, ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Μεσσηνίας, ο Παμμεσσηνιακός Σύλλογος Ιδιωτικών Υπαλλήλων, ο Σύλλογος Εργαζομένων ΕΛΓΟ "Δήμητρα", η ΠΕΕΚΠΕ Πελοποννήσου, το Θεατρικό Σχήμα "ΣΥΝ-1", η θεατρική ομάδα "Ωκύτοπον", το Rethink Project, η Ανοιχτή Συνέλευση Καλαμάτας, η Αντιφασιστική Κίνηση Καλαμάτας και το "Δίκτυο Ενεργών Πολιτών".

Στον αντίποδα η Τ.Ο. Καλαμάτας της Χρυσής Αυγής με ανακοίνωσή της τις προηγούμενες ημέρες έχει καλέσει τα μέλη της από τις 5 μ.μ. με σκοπό την περιφρούρηση των γραφείων της. Η πόλη πάντως αναμένεται να είναι... ζωσμένη από αστυνομικές δυνάμεις υπό τον φόβο επεισοδίων μεταξύ των δύο στρατοπέδων.

Ισχυρή αστυνομική δύναμη στην Καλαμάτα

Πάνω από 200 αστυνομικοί από την Αθήνα και άλλες περιοχές της Πελοποννήσου αναμένονται -σύμφωνα με πληροφορίες- σήμερα Σάββατο στην Καλαμάτα για τη διασφάλιση της ηρεμίας κατά τη διάρκεια του αντιφασιστικού συλλαλητηρίου που έχει προγραμματιστεί για το απόγευμα.

Ειδικότερα, τις δυνάμεις της Αστυνομικής Διεύθυνσης Μεσσηνίας αναμένεται μεταξύ άλλων δυνάμεων, να ενισχύσουν τουλάχιστον 6 διμοιρίες αστυνομικών και αστυνομικοί των ΟΠΚΕ γειτονικών νομών.


Πηγή : eleutheria online