Παρασκευή 19 Ιουλίου 2013

Τι ακριβώς λέει η απόφαση ανάκλησης της άδειας για το φεστιβάλ της Χρυσής Αυγής

ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

Αναρτήθηκε νωρίτερα στο Διαύγεια η απόφαση του γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, Μανώλη Αγγελάκα, με την οποία ανακαλείται η άδεια παραχώρησης του Πάρκου του Λιμενικού στη Χρυσή Αυγή για την πραγματοποίηση του φεστιβάλ της, ενώ απαγορεύονται στον ίδιο χώρο όλες οι εκδηλώσεις μέχρι το τέλος Αυγούστου…

Ειδικότερα, στην απόφαση σημειώνονται τα εξής: «Διαπιστώνουμε ότι υπάρχει άμεσος και υπαρκτός κίνδυνος διασάλευσης της ηρεμίας και της τάξης στην παραθαλάσσια ζώνη από εκδηλώσεις πολιτικού-κομματικού χαρακτήρα στο Πάρκο του Λιμενικού Ταμείου, με αρνητικές συνέπειες για την οικονομική και κοινωνική ζωή στην Καλαμάτα, μεσούσης της τουριστικής περιόδου. Αποφασίζουμε:

1 Ανακαλούμε την με αρ. πρωτ. 22046/2731/20-5-2013 απόφασή μας. Δεν εγκρίνουμε την με αρ. 145/2013 πράξη της Λιμενικής Επιτροπής Νομού Μεσσηνίας αναφορικά με την παραχώρηση για απλή χρήση χερσαίου χώρου στο Πάρκο του Λιμενικού Ταμείου από 2 έως και 5 Αυγούστου 2013 για την πραγματοποίηση της γιορτής της «Ελληνικής Νεολαίας» από το Λαϊκό Σύνδεσμο Χρυσή Αυγή.

2 Εντέλλουμε το Λιμενικού Ταμείο Νομού Μεσσηνίας όπως μη χορηγήσει άδεια διεξαγωγής εκδηλώσεων στο χώρο του Πάρκου του Λιμενικού Ταμείου μέχρι την 30η Αυγούστου 2013 για τους ανωτέρω περιγραφέντες λόγους.

3 Η απόφασή μας αυτή ισχύει από Παρασκευή 19 Ιουλίου 2013».


Πηγή : kalamata journal