Τετάρτη 3 Ιουλίου 2013

Εγκαίνια στο Μέγαρο Χορού Καλαμάτας με την πρεμιέρα του Διεθνούς Φεστιβάλ Χορού

Το μεγαλύτερο και πλέον σύγχρονο κτίριο πολιτισμού της Πελοποννήσου αποτελεί το Μέγαρο Χορού Καλαμάτας.

Με την αναβίωση του Drumming της Βελγίδας Αν Τερέζα Ντε Κέερσμακερ, με νέους χορευτές της ομάδας Rosas, ανοίγει τις πύλες του, το βράδυ της Πέμπτης, 18 Ιουλίου, το 19ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας, στην κεντρική αίθουσα του Μεγάρου Χορού Καλαμάτας, το οποίο θα εγκαινιαστεί την ίδια ημέρα.

Η κατασκευή του Μεγάρου Χορού Καλαμάτας κόστισε 12,7 εκατ. ευρώ, χρηματοδοτήθηκε από το Γ' ΚΠΣ και το ΕΣΠΑ και αποτελεί το μεγαλύτερο και πλέον σύγχρονο κτίριο πολιτισμού της Πελοποννήσου, το οποίο μπορεί να γίνει διεθνές κέντρο αναφοράς για τη χώρα. Διαθέτει πολύ μεγάλη κεντρική σκηνή, ίσως τη μεγαλύτερη σκηνή ελληνικού θεάτρου, επιφάνειας περίπου 1.500 τμ, μαζί με τα παρασκήνια.

Στην αίθουσα θεατών και τους εξώστες υπάρχουν 675 θέσεις, με δυνατότητα αύξησης, και 15 ειδικές θέσεις για ΑμεΑ. Επίσης, διαθέτει χώρο ορχήστρας και είναι εξοπλισμένο με όλα τα σύγχρονα οπτικοακουστικά μέσα.

Εκτός από την κεντρική αίθουσα υπάρχει μία μεγάλη αίθουσα δοκιμών, επιφάνειας περίπου 350 τμ, η οποία μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την προετοιμασία των χορευτών, αλλά και τη διενέργεια παράλληλων, με την κύρια αίθουσα, εκδηλώσεων. Επιπλέον, διαθέτει αποδυτήρια -ατομικά και ομαδικά- χώρους διοίκησης και βιβλιοθήκης, κυλικείο καθώς και φουαγιέ.

Το Μέγαρο Χορού Καλαμάτας κατασκευάστηκε με γνώση και προσοχή στη λεπτομέρεια και με τις ειδικές προδιαγραφές για την τέχνη του χορού, τόσο στην παραγωγή όσο και στην παρουσίαση, ώστε να προσφέρει νέα δυναμική και προοπτικές στο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού της πόλης, προετοιμάζοντας και φιλοξενώντας απαιτητικές παραστάσεις χορού, ενώ μπορεί να φιλοξενήσει και άλλες εκδηλώσεις, όπως όπερα, συναυλίες και συνέδρια.

Αύριο, Τετάρτη 3 Ιουλίου, ξεκινά η προπώληση των εισιτηρίων, στο Πνευματικό Κέντρο, για όλες τις παραστάσεις του 19ου Διεθνούς Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας, το οποίο θα διαρκέσει έως τις 25 Ιουλίου. Οι τιμές των εισιτηρίων θα κυμαίνονται από 5 έως 20 ευρώ.

AMΠE


Πηγή : tharros news