Παρασκευή 5 Ιουλίου 2013

Γόνιμη συνεργασία για το Νοσοκομείο της Κυπαρισσίας

ΣΤΗΝ κοινή εκτίμηση ότι απαιτείται πολιτική βούληση για την άρτια λειτουργία του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας με άμεση πρόσληψη προσωπικού για έκτακτα περιστατικά αλλά και εξορθολογισμό για παροχή υγείας σε όλο το Νομό έκλεισε η συνάντηση που είχαν στη Κυπαρισσία ο αναπληρωτής διοικητής με το Πρόεδρο των Νοσοκομειακών γιατρών παρουσία του Δημάρχου Τριφυλίας.

Ο κ. Πάνος Μπόζος τόνισε ότι τα προβλήματα είναι συνολικά και θέλει τη συμπαράσταση από όλους τους φορείς ενώ εκτίμησε ότι το έργο στο Νοσοκομείο είναι τεράστιο και δεν πρόκειται να συρρικνωθεί. Εκτίμησε ότι δεν μπορούν να ταλαιπωρούνται οι πολίτες σε μεγάλες αποστάσεις ενώ απαιτείται ενίσχυση ώστε να προσφέρει υπηρεσίες που οφείλει στο κοινό, ενώ οποιαδήποτε σκέψη για λουκέτο θα αποτελέσει έγκλημα σε βάρος των πολιτών. Ζήτησε από το κ. Μάκαρη να διαβεβαιώσει ότι οι γιατροί θα δείξουν έμπρακτα το ενδιαφέρον τους για στελέχωση σε τακτικά ιατρεία προς κάλυψη των αναγκών. Ο ίδιος μάλιστα ήρθε στο ίδρυμα για να κάνει την υπηρεσία του ως καρδιολόγος στα εξωτερικά ιατρεία.

ΚΕΝΑ ΣΤΑ 2 ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ- ΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΝ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΙ ΣΤΑ 2 ΙΔΡΎΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΛΊΤΕΣ

Ο Πρόεδρος των ειδκευομένων Νοσοκομειακών ιατρών κ. Μάκαρης πρόσθεσε ότι υπήρξε γόνιμη συνεργασία διότι οι γιατροί βλέπουν τα νοσοκομεία ως ολότητα στο Νομό με κοινά προβλήματα, ενώ και τα δύο ιδρύματα πάσχουν από υποστελέχωση καθώς από τις 117 θέσεις στη Καλαμάτα καλύπτονται μόνο οι 72. Συμπλήρωσε ότι καταβάλλεται προσπάθεια για οργάνωση των τακτικών ιατρείων με μεταφορά γιατρών στη Κυπαρισσία εκφράζοντας την άποψη ότι οι γιατροί δεν είναι αντίθετοι να προσφέρουν υπηρεσίες. Εξήγησε ότι το μεγάλο πρόβλημα αποτελεί το θέμα των επειγόντων περιστατικών εκτός από τις κενές θέσεις και το κατάλληλο εξοπλισμό, ενώ υποσχέθηκε ότι σε ότι αφορά τις εφημερίες αφορούν μόνο εφημερίες ετοιμότητας σε σειρά ειδικοτήτων. Αυτό πρέπει να αποτελέσει θέμα για την πολιτική ηγεσία στο πλαίσιο της αναδιάρθρωσης των δομών υγείας χωρίς άμεσες προσλήψεις αλλά η υγεία δεν μπορεί να μπει στο καλούπι του στενού δημόσιου τομέα. Τέλος επανέλαβε ότι οι ειδικευόμενοι γιατροί θα βοηθήσουν το Νοσοκομείο ώστε όχι μόνο να υπάρχει αλλά ένα καλό Νοσοκομείο λειτουργικό.

Τέλος ο Δήμαρχος Τριφυλίας αναφέρθηκε ξανά στο casus belli για το νοσοκομείο, την πάγια θέση του Δήμου για εύρωστο ίδρυμα με προσωπικό και κάλυψη αναγκών αλλά και στην παράλογη λογική του τροικανού Προκρούστη για αφαίμαξη κρίσιμων δομών προς τους πολίτες.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΙΩΑΝ. ΜΠΟΖΙΚΑ


Πηγή : best-tv