Πέμπτη 4 Ιουλίου 2013

Συχνότητα της δημόσιας ραδιοφωνίας ζητά η Περιφέρεια Πελοποννήσου

Της Βίκυς Βετουλάκη

Τη λειτουργία μίας τουλάχιστον ραδιοφωνικής συχνότητας του νέου δημόσιου ραδιοτηλεοπτικού φορέα στην Περιφέρεια Πελοποννήσου ζήτησε με απόφασή του το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου, το οποίο συνεδρίασε χθες το απόγευμα κανονικά, επιτυγχάνοντας απαρτία με την παρουσία 30 συμβούλων.

Κατά τη συνεδρίαση εγκρίθηκε η σύναψη Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Πελοποννήσου, του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης και του ∆ήμου ∆υτικής Μάνης για την εκτέλεση του έργου «Έργα παράκτιας προστασίας και ανάπλασης ακτών από Παλιόχωρα έως Κιτριές (πλην Μ. Μαντίνειας και Ακρογιαλίου)». Επίσης, εγκρίθηκε προγραμματική σύμβαση μεταξύ της Περιφέρειας Πελοποννήσου, του ∆ήμου Τριφυλίας και του ∆ήμου Μεσσήνης για την υλοποίηση του έργου: «Βελτίωση - συντήρηση δρόμου Κεφαληνού – Καλογερέσι».

Συχνότητα ΕΡΑ

Για το θέμα λειτουργίας δημόσιου ραδιοφωνικού σταθμού στην Περιφέρεια Πελοποννήσου μίλησε η αντιπεριφερειάρχης Ντίνα Νικολάκου, μετά από αίτημα των πρώην εργαζομένων στις ΕΡΑ Τρίπολης και Καλαμάτας. Η κα Νικολάκου ζήτησε από το Περιφερειακό Συμβούλιο να εκδοθεί ομόφωνα ψήφισμα προς όλους τους αρμόδιους φορείς με αίτημα να λειτουργήσει στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, τουλάχιστον, μία ραδιοφωνική συχνότητα, χωρίς πρόταση για το πού θα είναι η έδρα της.

«Είναι αδιανόητο να μην υπάρχει ένας ραδιοφωνικός σταθμός κρατικός ή δημόσιος στην Περιφέρεια Πελοποννήσου», σχολίασε. Εκ μέρους των πρώην εργαζομένων στις ΕΡΑ Τρίπολης και Καλαμάτας, η κα Πέγκυ Μπρούσαλη τόνισε πως η Πελοπόννησος πρέπει να έχει φωνή, λέγοντας πως τους εργαζόμενους δεν τους ενδιαφέρει πού θα είναι ένα τέτοιο ραδιόφωνο.

Με τη λειτουργία δημόσιου ραδιοφωνικού σταθμού στην Περιφέρεια Πελοποννήσου συμφώνησαν όλοι οι επικεφαλής των παρατάξεων, ωστόσο, από την πλευρά της «Λαϊκής Συσπείρωσης» κατατέθηκε άλλο ψήφισμα, που αφορούσε και στην επαναλειτουργία της ΕΡΤ. Τοποθετούμενος για το θέμα, ο περιφερειάρχης Πέτρος Τατούλης τόνισε πως η λειτουργία των κρατικών ραδιοφωνικών σταθμών βοήθησε πολύ στην ενημέρωση των πολιτών και, μάλιστα, απαλλαγμένοι από πολλά προβλήματα που παρουσιάζονταν στα κεντρικά ή άλλες δομές της δημόσιας τηλεόρασης και ραδιοφωνίας.

«Χαίρομαι που οι εργαζόμενοι δεν αντιμετωπίζουν τοπικιστικά το ζήτημα. Ως Περιφέρεια έχουμε πάρει πρωτοβουλίες για παραμονή μίας δομής, ανεξάρτητα του τόπου που θα επιλεγεί, διότι αυτό θα βοηθήσει πολύ τη δημόσια διαβούλευση», συμπλήρωσε.


Πηγή : tharros news