Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου 2013

ΕΤΗΣΙΟΣ ΧΟΡΟΣ ΤΟΥ ΜΕΣΚ ΜΕ ΦΟΝΤΟ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ

ΤΟΝ ΕΤΉΣΙΟ χορό του πραγματοποίησε με μεγάλη επιτυχία ο Μορφωτικός Σύλλογος Κυπαρισσίας στο κέντρο 'Στεφανής' στην Τερψιθέα με τα μέλη του φορέα να συμμετέχουν ενεργά στην εκδήλωση που διάρκεσε ως τις πρώτες πρωινές ώρες. Η εκδήλωση άνοιξε με χορούς από όλη την Ελλάδα από μαθητές των χορευτικών τμημάτων οι οποίοι μάγεψαν με τα δρώμενα επί σκηνής όπως ο περίφημος 'Χορός της σκούπας' από τη Λέρο και αρκετά παραδοσιακά τραγούδια από όλη την χώρα.
Η Πρόεδρος του Συλλόγου Σόνια Τουρκολιά αναφέρθηκε στην κρίση που διακατέχει τον πολιτισμό μας λέγοντας ότι "τώρα που η εποχή μας πάσχει από πολιτιστική και κυρίως ηθική χρεοκοπία, τώρα που η τρόικα επιμένει να σχεδιάζει το μέλλον μας χωρίς εμάς και η ζωή μας να αλλάζει, είναι επιτακτική ανάγκη να σηκωθούμε όλοι μας από τον καναπέ και από καταναλωτές της ευμάρειας να γίνουν παραγωγοί απόψεων και ιδεών". Μίλησε επίσης για την συλλογική προσπάθεια των φορέων που προσφέρουν έργο καθώς όλα εξαρτώνται από τι οραματιζόμαστε και πως το αξιοποιούμε με τα σωστά υλικά. Επίσης έκανε λόγο για έλλειμμα πολιτισμού από τη κεντρική εξουσία ενεργοποιώντας τα συλλογικά κύτταρα της κοινωνίας μας, ενώ αποκάλυψε ότι ο Σύλλογος εκπροσωπεί την Ελλάδα στο Παγκόσμιο Συμβούλιο Χορού που τελεί υπό την αιγίδα της Ουνέσκο καθώς τους επόμενους μήνες τμήματα του συλλόγου θα ταξιδέψουν για Πορτογαλία και στο Βουκορέτσι για τους παραδοσιακούς χορούς που θα εκπληρωθούν εκεί. Ευχαρίστησε το Δήμαρχο Τριφυλίας και την κα Παντελάκη που συμβάλλουν στο να μην μείνει ορφανή η Κυπαρισσία από προοπτικές πολιτισμού τώρα και στο μέλλον.

ΝΑ ΠΑΡΑΓΟΥΜΕ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΠΡΟΙΟΝ ΣΤΟ ΤΟΠΟ ΜΑΣ
Ο Δήμαρχος κ. Κόλλιας μίλησε για την ανάγκη έργων πολιτισμού στο τόπο μας παρά τις δύσκολες οικονομικές συνθήκες στέλνοντας το μήνυμα ότι "είμαστε μαζί με τα παιδιά και θα παλέψουμε για αυτά που αποτελούν το μέλλον μας ενώ το Δ.Σ. του ΜΕΣΚ χρόνια ολόκληρα αναλώνονται σε μια προσπάθεια με κοινούς στόχους για το παραγόμενο πολιτιστικό προιόν του τόπου μας". Τέλος έγινε αναφορά στους χορηγούς του Συλλόγου όπως ο Κώστας Αρνόκουρος ενώ ακολούθησε πλούσιο χορευτικό πρόγραμμα μέχρι το πρωί, ενώ το παρών έδωσε και ο Γενικός Διευθυντής των οικονομικών των ΟΤΑ που επισκεπτόταν την περιοχή μας.

Πηγή : kyparissiotis