Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου 2013

Αναβολή εμπαιγμός για απαλλοτριώσεις στην περιμετρική οδό Καλαμάτας


ΑΠΟ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΟ 
Ιστορία προχειρότητας; Παραλογισμού; Ταλαιπωρίας των πολιτών; Δέσμευσης ιδιωτικών περιουσιών; Όχι καλής, ενδεχομένως, διαχείρισης του δημοσίου χρήματος; Το Ελληνικό Δημόσιο σήμερα ζήτησε και πήρε αναβολή από το Εφετείο, για τον καθορισμό της οριστικής τιμής αποζημίωσης…
…για ιδιοκτησίες από την Αγιάννα μέχρι τα Γιαννιτσάνικα που απαλλοτριώθηκαν για την περιμετρική οδό Καλαμάτας.
Παρότι το δικαστήριο που καθόρισε τις αρχικές τιμές έχει γίνει από το Γενάρη του 2011, το Δημόσιο πήγε σήμερα στο Εφετείο, δύο χρόνια μετά και ζήτησε αναβολή λέγοντας ότι δεν υπάρχουν κάποιοι κτηματολογικοί πίνακες! Η πάρεδρος του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, Γιολάντα Παπαρούνη, είπε ότι έχουν γίνει κάποιες αλλαγές, για τις οποίες δεν έχουν καταρτιστεί ακόμη οι πίνακες ούτε έχουν εγκριθεί από την αρμόδια υπηρεσία! Ειδικότερα, απαλλοτριώνονται κάποιες επιπλέον ιδιοκτησίες ενώ για κάποιες άλλες γίνεται άρση της απαλλοτρίωσης!
Όπως είπε, η αναβολή είναι απαραίτητο να δοθεί γιατί δεν έχουν ενημερωθεί οι θιγόμενοι, ενώ είπε επίσης πως ενημέρωση δεν έχουν και οι ίδιοι οι εκπρόσωποι του Δημοσίου!
Το αίτημα για την  αναβολή έτυχε της συγκατάθεσης των ιδιοκτητών ή των δικηγόρων τους και έτσι η πρόεδρος του δικαστηρίου ανέβαλε την υπόθεση για τις 7 Οκτωβρίου 2013.
Ωστόσο η στάση αυτή του Ελληνικού Δημοσίου προκάλεσε τα επικριτικά σχόλια ιδιοκτητών που παραβρέθηκαν στη δικαστική αίθουσα και τα οποία μίλησαν για προχειρότητα, ταλαιπωρία και εμπαιγμό εις βάρος τους. Είναι δύσκολο να καταλάβουν πως ένα κράτος ξεκινάει να φτιάξει ένα δρόμο με συγκεκριμένα σχέδια, τα οποία στη συνέχεια αλλάζουν χωρίς όμως να τηρηθούν οι προβλεπόμενες διαδικασίες, ενώ ταυτόχρονα έχουν συντελεστεί απαλλοτριώσεις σύμφωνα με τα αρχικά σχέδια και μάλιστα έχει γίνει και η παρακατάθεση των χρημάτων, τα οποία άραγε θα πρέπει τώρα να επιστραφούν; Ελληνικό δημόσιο το μεγαλείο σου…
Στ.Μ.
Πηγή : kalamatajournal