Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου 2013

Κόντρες εργαζομένων νοσοκομείου με Αλευρά

«Ντροπή σας», «να παραιτηθείτε», φώναζαν χθες στον 4ο όροφο του Διοικητηρίου εργαζόμενοι και γιατροί του Νοσοκομείου Καλαμάτας, διαμαρτυρόμενοι για την απόφαση να τεθούν σε διαθεσιμότητα οι οδηγοί των ασθενοφόρων μετά την κατάργηση της αντίστοιχης υπηρεσίας, αλλά και για την κατάσταση με την έλλειψη προσωπικού στο Νοσοκομείο Καλαμάτας. Ο δε αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Παναγιώτης Αλευράς «τ’ άκουσε» σαν να ήταν ο… υπουργός, αφού οι εργαζόμενοι ζητούσαν απάντηση στην ερώτησή τους: «Τι έχετε κάνει για τα προβλήματά μας, που είμαστε 10 μέρες διαμαρτυρόμενοι στους δρόμους;» και ικανοποιητική εξήγηση δεν μπορούσαν να πάρουν.

Επιπτώσεις στους πολίτεςΟι διαμαρτυρόμενοι έφθασαν νωρίς το μεσημέρι στο Διοικητήριο και με ντουντούκες και πανό ανέβηκαν όλοι στον 4ο όροφο, φωνάζοντας συνθήματα. Μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Σωματείου Εργαζομένων στο νοσοκομείο συναντήθηκαν με τον αντιπεριφερειάρχη κ. Αλευρά. Ο πρόεδρος του Σωματείου, Λευτέρη Πουρνάρας, εξήγησε στον κ. Αλευρά ότι οι εργαζόμενοι του Νοσοκομείου Καλαμάτας βρίσκονται σε διαρκείς κινητοποιήσεις, επισημαίνοντας ότι η απόφαση να τεθούν σε διαθεσιμότητα οι οδηγοί των ασθενοφόρων θα έχει μεγάλες επιπτώσεις στους πολίτες.

Και εξήγησε: «Θα υπάρξει μεγάλο πρόβλημα με τις διακομιδές των ασθενών από και προς το νοσοκομείο. Μπορεί να μην είναι αρμοδιότητα της Περιφέρειας, αλλά πρέπει να παρέμβει στη λογική, τι θα γίνει με τους πολίτες της και ιδιαίτερα με ανθρώπους που δεν έχουν οικονομική άνεση». Από το Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ, ο κ. Κώστας Χαραλαμπόπουλος σημείωσε ότι, όταν ένας άνθρωπος μπορούσε να συνεχίσει τη νοσηλεία ή αποθεραπεία στο σπίτι του, αλλά δεν μπορούσε να πάει μόνος τους, μεταφερόταν από το νοσοκομείο με ασθενοφόρο. Τώρα αυτό δε θα μπορεί να γίνει και θα πρέπει να πληρώσει ιδιωτικό ασθενοφόρο, με το κόστος να είναι πολύ υψηλό. Οι εκπρόσωποι του Σωματείου εξήγησαν ότι το θέμα αφορά 11 οδηγούς στο Νοσοκομείο Καλαμάτας και περίπου άλλα τόσα άτομα στο Νοσοκομείο Κυπαρισσίας. Περίπου 1.350 οδηγούς σε όλη την Ελλάδα. Ο αντιπρόεδρος του Σωματείου, Γιώργος Φερεντίνος, εξήγησε ότι τα ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ εξυπηρετούν μόνο τα επείγοντα περιστατικά, τις διακομιδές για Αθήνα και χρονίως πάσχοντες και δε θα μπορούν να εξυπηρετούν τις άλλες ανάγκες.


Πηγή : radio 936