Τρίτη 21 Ιανουαρίου 2014

Φιλιατρά: Διαμαρτυρία γονέων για την ελλειπή λειτουργία του ΕΕΕΕΚ

Διαμαρτυρία πραγματοποίησαν σήμερα το πρωί αγανακτισμένοι γονείς μαθητών του Εργαστηρίου Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης Φιλιατρών (ΕΕΕΕΚ), με αφορμή τις σοβαρές ελλείψεις που παρουσιάζονται σε διδακτικό προσωπικό.

Το συγκεκριμένο σχολείο, όπως αναφέρουν γονείς στο filiatranet, λειτουργεί από την αρχή της σχολικής χρονιάς μόνο τρεις ημέρες την εβδομάδα (Δευτέρα, Τρίτη και Τετάρτη) και τις περισσότερες φορές όχι ολόκληρες (μέχρι τις 11:40), διότι κάποιοι δεν έχουν φροντίσει να καλύψουν τα κενά των εκπαιδευτικών που έχουν παρουσιαστεί.

Παρά τις αλλεπάλληλες εκκλήσεις προς τους υπευθύνους, τα προβλήματα δεν έχουν λυθεί, την στιγμή που το συγκεκριμένο σχολείο καλύπτει ανάγκες από την Μεθώνη έως το Κοπανάκι.

Αυτήν την στιγμή υπάρχει Μαθηματικός, Φιλόλογος και Ειδικό Βοηθητικό Προσωπικό, ενώ δεν υπάρχει κανένας καθηγητής ειδικότητας και γυμναστής.

Ο Διευθυντής του ΕΕΕΕΚ Φιλιατρών κ. Ιωάννης Σάκκουλας τόνισε ότι την φετινή χρονιά το πρόβλημα είναι πιο έντονο από κάθε άλλη χρονιά, από την αρχή ξεκινήσαμε με ελλείψεις, τις οποίες μεταβιβάσαμε στην Διεύθυνση Μεσσηνίας και στο Γραφείο Ειδικής Αγωγής του Υπουργείου Παιδείας. Το πρόβλημα δημιουργείται από τις μειωμένες πιστώσεις του Υπουργείου που δεν επιτρέπουν την κάλυψη των κενών θέσεων.

Από την πλευρά τους οι γονείς των μαθητών τονίζουν ότι και τα δικά τους παιδιά έχουν δικαίωμα στην εκπαίδευση και την μάθηση, είναι και αυτοί εργαζόμενοι γονείς και έχουν απογοητευθεί από την στάση της πολιτείας και την ευαισθησία που δείχνει.

Παρακολουθήστε το βίντεο, όπως το κατέγραψε ο φακός του filiatranet:


Πηγή : filiatra net