Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου 2013

Χριστούγεννα 2013: πολλές εκδηλώσεις στην Καλαμάτα και τις Τοπικές Κοινότητες

Πολλές εκδηλώσεις στην Καλαμάτα, στο Κέντρο αλλά και στην Παραλία, καθώς και στις Τοπικές Κοινότητες, διοργανώνει ο Δήμος μας μέσω της Κοινωφελούς Επιχειρήσεώς του «Φάρις» για την εορταστική περίοδο των Χριστουγέννων 2013 και της Πρωτοχρονιάς 2014. Το Χριστουγεννιάτικο δέντρο πρόκειται να ανάψει στην κεντρική πλατεία – Βασιλέως Γεωργίου την προσεχή Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου, ενώ το Σάββατο 14 του μήνα θα ανάψει – για πρώτη φορά - το δέντρο και στην προκυμαία του λιμένος Καλαμάτας.

Επίσης, άναμμα του Χριστουγεννιάτικου δέντρου θα γίνει με τελετουργικό τρόπο στον Άρι, στη Σπερχογεία, στο Πλατύ, στη Θουρία, στ' Αρφαρά και στο Αριοχώρι, ενώ Χριστουγεννιάτικη παραδοσιακή αγορά με τοπικά προϊόντα θα διοργανωθεί στην Αρτεμισία. Ο Δήμος θα διευκολύνει με λεωφορείο όσους θέλουν να μεταβούν στην Αρτεμισία, στις 29 Δεκεμβρίου, προκειμένου να ψωνίσουν τοπικά προϊόντα αλλά και να χαρούν το χειμωνιάτικο Ταΰγετο.

Το πανηγυρικό άναμμα του δέντρου θα πλαισιωθεί από πολιτιστικές εκδηλώσεις, που θα εξακολουθήσουν όλη την εορταστική περίοδο. Μάλιστα, πολλές από αυτές θα συνοδεύσει με τις μελωδίες της η Δημοτική Φιλαρμονική Καλαμάτας.

ΜΗ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΙΜΗ Η ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ Κ.Ε. «ΦΑΡΙΣ»

Πρωταγωνιστές των εκδηλώσεων θα είναι οι μαθητές και καθηγητές των Καλλιτεχνικών Σχολών της Κοινωφελούς Επιχειρήσεως «Φάρις», για την οποία ο Δήμαρχος τόνισε – στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου στην Κεντρική Σκηνή του ΔΗΠΕΘΕΚ - πως δεν συζητεί ο Δήμος παύση της λειτουργίας της, όπως φημολογείται. Ο Π. Νίκας προσέθεσε πως χωρίς τη «Φάρις» δεν υπάρχει πολιτιστική ζωή και δημιουργία στην πόλη, ενώ η Κοινωφελής αυτή Επιχείρηση στηρίζει και τις κοινωνικές δράσεις του Δήμου. Αναφορικά, δε, με τις εκδηλώσεις της προσεχούς εορταστικής περιόδου, επεσήμανε ότι σκοπός του Δήμου είναι «να δώσουμε χαρά, ψυχαγωγία στα δύσκολα χρόνια όπου η φτώχεια και οι δυσκολίες περισσεύουν».

Στη συνέντευξη Τύπου, κατά τη διάρκεια της οποίας παρουσιάσθηκε το πρόγραμμα των εκδηλώσεων παρουσία εκπροσώπων πολιτιστικών συλλόγων που θα μετάσχουν σ' αυτές, ο Πρόεδρος της K.E. «Φάρις» Νίκος Μπασακίδης τόνισε ότι τα Εικαστικά Σχολεία δεν κλείνουν παρά τα όσα λέγονται και μάλιστα θα συμμετάσχουν σε όλες τις εκδηλώσεις.

Σε εποχές οικονομικής κρίσης, ο Δήμος Καλαμάτας, η K.E. «Φάρις», φορείς, σύλλογοι και σχολεία, συνεργάστηκαν ακόμη μία φορά καταθέτοντας την ψυχή τους, ώστε να δημιουργηθεί στην πόλη κλίμα χαράς και αισιοδοξίας.

ΠΟΙΚΙΛΙΑ ΠΟΙΟΤΙΚΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

Οι εκδηλώσεις περιλαμβάνουν μουσικοχορευτικές παραστάσεις, θεατροπαιχνίδια για μικρά παιδιά, συναυλίες, εικαστικά, bazaar και κεράσματα τοπικών προϊόντων.

Οι σχολές της «Φάρις» συμμετέχουν στο φετινό εορτασμό:

  • Στη φωταψία του Χριστουγεννιάτικου δένδρου
  • με την έκθεση έργων των σπουδαστών του Εικαστικού Εργαστηρίου στο Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας
  • Με εκδηλώσεις των σπουδαστών του Ωδείου και της Σχολής Χορού στο Πνευματικό Κέντρο την 22α και 23η Δεκεμβρίου
  • Με επισκέψεις στα σχολεία και σε ευαγή ιδρύματα της πόλης, αποδεικνύοντας στην πράξη το ρόλο που έχουν στα πολιτιστικά δρώμενα του Δήμου.

Παράλληλα έχουν προγραμματιστεί:

  1. Μουσικοχορευτικές εκδηλώσεις στην κεντρική πλατεία και το Ιστορικό Κέντρο
  2. Μαγειρέματα με τοπικά προϊόντα στην Κεντρική Αγορά
  3. Επισκέψεις στα σχολεία από την «Μπάντα Κουράγιο».

ΕΚΘΕΣΗ ΕΡΓΩΝ ΒΑΣΙΛΗ ΦΩΤΟΠΟΥΛΟΥ

Στο πλαίσιο των Χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων, τη Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου στις 19.30 θα εγκαινιασθεί στη Δημοτική Πινακοθήκη Καλαμάτας «Α. Τάσσος» η έκθεση ζωγραφικών έργων του μεγάλου Καλαματιανού σκηνογράφου και ζωγράφου Βασίλη Φωτόπουλου. Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι τις 28 Μαρτίου του 2014.

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΜΕ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΒΑΣΙΛΕΩΣ ΓΕΩΡΓΙΟΥ

Σημειώνεται πως με επίκεντρο τα παραμυθόσπιτα της κεντρικής πλατείας – Βασιλέως Γεωργίου, σύλλογοι και φορείς του Δήμου οργανώνουν καθημερινά εκδηλώσεις με κοινωνικό και πολιτιστικό περιεχόμενο.

ΤΟ ΔΕΝΤΡΟ ΦΩΤΙΖΕΤΑΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

Επισημαίνεται πως η φωταψία του Χριστουγεννιάτικου δένδρου θα γίνει την Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου και ώρα 20.00 στην κεντρική πλατεία – Βασιλέως Γεωργίου της Καλαμάτας. Η εκδήλωση θα ξεκινήσει στις 19.00 με μουσική και κεράσματα από τοπικούς συλλόγους και επαγγελματίες.


Πηγή : best-tv