Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου 2013

Αστυνομική Επιχείρηση σε Φιλιατρά, Γαργαλιάνους, Κυπαρισσία και Κοπανάκι με 7 συλλήψεις

Στο πλαίσιο αντιμετώπισης της εγκληματικότητας, πραγματοποιήθηκε σήμερα (11.12.2013), από το πρωί έως το μεσημέρι, ευρεία αστυνομική επιχείρηση στην ευρύτερη περιοχή των Γαργαλιάνων, των Φιλιατρών, της Κυπαρισσίας και του Κοπανακίου Μεσσηνίας, η οποία οργανώθηκε από την Αστυνομική Διεύθυνση Μεσσηνίας, σύμφωνα με τον γενικό επιχειρησιακό σχεδιασμό της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Κατά την διάρκεια της επιχείρησης, έγιναν έλεγχοι σε εκατόν ογδόντα πέντε (185) άτομα, εκ των οποίων εκατόν δώδεκα (112) ήταν ημεδαποί και εβδομήντα τρία (73) ήταν αλλοδαποί, καθώς και σε εκατόν σαράντα πέντε (145) οχήματα.

Επιπλέον, προσήχθησαν συνολικά εξήντα έξι (66) άτομα, από τα οποία τριάντα επτά (37) ήταν ημεδαποί και είκοσι εννέα (29) ήταν αλλοδαποί, ενώ συνελήφθησαν επτά (7) άτομα.

Τα άτομα που συνελήφθησαν, είναι:

  1. Δύο (2) ημεδαποί, γιατί σε βάρος του καθενός, εκκρεμούσαν χρέη προς το Δημόσιο, ύψους -66.037,57- ευρώ.
  2. Πέντε (5) αλλοδαποί, οι οποίοι διέμεναν παράνομα στη χώρα και σε βάρος τους θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής τους.
  3. Κατά την επιχείρηση, βεβαιώθηκαν συνολικά σαράντα τρεις (43) παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας. Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν αρμοδίως.

Οι δράσεις αυτές, είναι στοχευμένες και αποσκοπούν στην πρόληψη, αλλά και στην καταστολή της εγκληματικότητας, ενώ θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση και ενδιαφέρον, σε όλες τις περιοχές της Περιφέρειας Πελοποννήσου.


Πηγή : filiatra net