Τετάρτη 2 Ιανουαρίου 2013

Γιατί καταψήφισε το Επιμελητήριο για την ανάπλαση στο λιμάνι της Καλαμάτας


ΝΑ ΓΙΝΕΙ Ο,ΤΙ ΛΕΕΙ ΤΟ ΜΑΣΤΕΡ ΠΛΑΝ 


Εμμένει το Επιμελητήριο στην αρνητική του άποψη για τη δημιουργία παραθαλάσσιου πάρκου στη χερσαία ζώνη του λιμανιού, μια άποψη που έχει προκαλέσει την αντίδραση του δημάρχου Καλαμάτας, Παναγιώτη Νίκα…
Το Επιμελητήριο υπερασπίζεται την αρνητική του ψήφο στο Λιμενικό Ταμείο, το οποίο και απέρριψε την πρόταση του Δήμου για τη δημιουργία του παραθαλάσσιου πάρκου. Τονίζει ότι το λιμάνι πρέπει να λειτουργήσει ως λιμένας διεθνούς σημασίας για την εξυπηρέτηση συνδυασμένων μεταφορών και υπογραμμίζει ότι σε αυτό θα πρέπει να γίνουν μόνο όσα έργα προβλέπει το μάστερ πλαν.
Με ανακοίνωσή του το Επιμελητήριο παρουσιάζει τη θέση του για το συγκεκριμένο ζήτημα, η οποία έχει ως εξής:
«Το Επιμελητήριο μας, υποστήριζε από της ιδρύσεως του και συνεχίζει να υποστηρίζει την Αξιοποίηση του Λιμένα της Καλαμάτας, ως διεθνούς Λιμένα για συνδυασμένες μεταφορές.
Επίσης προτεραιότητα μας θα είναι η ανάπτυξη της κρουαζιέρας, που σε συνδυασμό με το Αεροδρόμιο, προσφέρεται να γίνει το ΛΙΜΑΝΙ HOME PORTING, δηλαδή επιβίβαση και αποβίβαση επιβατών κρουαζιέρας με σημαντικά οφέλη για την τοπική οικονομία.
Πρέπει να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις για ενδιαφέρον από επενδυτές για την δρομολόγηση πλοίου από Καλαμάτα-Κρήτη και να αναδείξουμε το ΛΙΜΑΝΙ της ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ως νότια πύλη της Ελλάδος στη Μεσόγειο.
Στηρίζουμε την εκπόνηση του MASTER PLAN του Λιμανιού, το οποίο είχε την συναίνεση όλων των φορέων και επιμένουμε σταθερά στην εφαρμογή του.
Η αναπτυξιακή αυτή κατεύθυνση για το Λιμάνι και ο χαρακτηρισμός του ως «ΛΙΜΕΝΑΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΣΗΜΑΣΙΑΣ», με ότι αυτό συνεπάγεται, ήταν ο λόγος της τοποθέτησης του εκπροσώπου μας στο Λιμενικό Ταμείο κατά της προτεινόμενης από το Δήμο ανάπλασης, η μελέτη της οποίας –σημειωτέον- προηγείται χρονικά του MASTER PLAN.
Η δική μας πρόταση είναι, η όποια παρέμβαση του Δήμου Καλαμάτας στο Λιμάνι να εφαρμόζει και να τηρεί τα πορίσματα του MASTER PLAN».

Πηγή : kalamatajournal