Κυριακή 30 Δεκεμβρίου 2012

Ουρες σε εφορίες τραπεζες για τέλη και παραδοση πινακίδων στην Μεσσηνία

ΠΑΡΑ το γεγονός ότι λήγει στις 31 Δεκεμβρίου η προθεσμία πληρωμής των τελών κυκλοφορίας οχημάτων για το 2013, ενώ αδιευκρίνιστη είναι ακόμα η παράταση που κατά το έθιμο δίνει η πολιτεία για λίγες ημέρες, με αποτέλεσμα οι περισσότεροι πολίτες το άφησαν την τελευταία ώρα.
Ασφυκτικά γεμάτες ήταν την Πέμπτη σε όλες τις τράπεζες αλλά και στην εφορία καθώς και τα καταστήματα των ΕΛ.ΤΑ. για την προμήθεια των τελών κυκλοφορίας καθώς οι περισσότεροι προτιμούν να εκπληρώνουν την υποχρέωσή τους για την τελευταία στιγμή.
Την ίδια ώρα επίσης ατελείωτες ουρές σχηματίζουν στις εφορίες κάτοχοι αυτοκινήτων, καθώς πολλοί είναι εκείνοι που σπεύδουν πριν εκπνεύσει η προθεσμία για τα τέλη κυκλοφορίας, να παραδώσουν τις πινακίδες των οχημάτων τους, αδυνατώντας να πληρώσουν τα τέλη. Οι αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών σε όλη την χώρα είχαν καταγράψει -μέχρι χθες- 4,5 εκατομμύρια εκτυπώσεις ειδοποιητηρίων πληρωμής από την ιστοσελίδα της ΓΓΠΣ (www.gsis.gr) σε σύνολο 5,5 εκατομμυρίων ιδιοκτητών οχημάτων. Πρακτικά, οκτώ στους δέκα φορολογουμένους είχαν τυπώσει το ειδοποιητήριο πληρωμής.
Η ΕΙΚΌΝΑ ΣΤΗΝ ΤΡΙΦΥΛΙΑ...
Στην Τριφυλία οι τράπεζες σημείωσαν επίσκεψη ρεκόρ όπως και τα ΕΛ.Τ.Α για την πληρωμή τελών κυκλοφορίας με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί κομφούζιο, ενώ χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι ότι σε υποκατάστημα η καθημερινή κίνηση ήταν από 80-150 πελάτες και σε μια ημέρα ξεπέρασαν τους 1.000! Στην ΔΟΥ Κυπαρισσίας αξίζει να τονίσουμε ότι μέχρι το μεσημέρι της Παρασκευής είχαν κατατεθεί 350 πινακίδες από ιδιοκτήτες οχημάτων καθώς η υπηρεσία καλύπτει την Τριφυλία, με αισθητή μείωση σε σχέση με πέρσι αλλά αναμένεται αύξηση μέχρι την Δευτέρα που αποτελεί την τελευταία ημέρα του χρόνου.

Πηγή : radio936