Δευτέρα 31 Δεκεμβρίου 2012

Το τρένο σφύριξε... εορταστικά στη διαδρομή Καλαμάτα - Χράνοι


Ηταν μια ξεχωριστή, καταπληκτική εκδρομή με το τρένο, η εορταστική που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο από την Καλαμάτα στους Χράνους Αρκαδίας. 
Το τρένο (ΜΑΝ 1) ήταν γεμάτο κυρίως με παιδιά και έγινε και δεύτερο δρομολόγιο από το Ζευγολατιό, που μετέφερε τα παιδιά από το Χαμόγελο του Παιδιού της Κυλλήνης και του Πύργου.
Το στολισμένο τρένο μπήκε σφυρίζοντας στους Χράνους, που ήταν στολισμένοι. Η φάτνη με τη γέννηση του Χριστού, τα χριστουγεννιάτικα σπιτάκια, το χριστουγεννιάτικο δέντρο, οι φωτισμένες ράγες του τρένου, ο στολισμός του σταθμού και της κοινοτικής αίθουσας και η ολοφώτιστη με λαμπιόνια εκκλησία του χωριού υποδέχθηκαν τους μικρούς φίλους.
Το πλήθος των επισκεπτών (από περιοχές του Δήμου Μεγαλόπολης και όχι μόνο) που είχε πλημμυρίσει τον πεζόδρομο από την πλατεία του χωριού μέχρι το σταθμό, ακολουθώντας τα παιδιά του χωριού με την καθοδήγηση της παιδαγωγού Ελένης Κοσκορέλου και ψάλλοντας τα κάλαντα, υποδέχτηκαν τα παιδιά του τρένου. Τους επισκέπτες υποδέχθηκαν πρόεδρος του Συλλόγου των Απανταχού Χραναίων Νίκος Σίκαλης, ο πάρεδρος Θανάσης Ηλιόπουλος, η αντιδήμαρχος Ειρήνη Λύγουρη, ο παπά Βασίλης και όλοι οι φιλόξενοι κάτοικοι του χωριού. Ολα τα παιδιά με την κ. Κοσκορέλου κατευθύνθηκαν στη στολισμένη Κοινοτική αίθουσα, όπου παρακολούθησαν θεατρικές παραστάσεις, έψαλλαν τα κάλαντα και ο Αγιος Βασίλης τους μοίρασε δώρα, καραμέλες, σοκολατάκια  και μαζί με τους επισκέπτες απόλαυσαν τον πλούσιο μπουφέ που στήθηκε από το σύλλογο και τις γυναίκες του χωριού, με γλυκά, ζεστό τσάι, ζεστή σοκολάτα και τσίπουρο. Τα παιδιά σχημάτισαν ουρά στο χριστουγεννιάτικο σπιτάκι για να πάρουν ποπ  κορν. 
Ο Λευτέρης Μαρούσης, σύμβουλος διοίκησης της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, δήλωσε ότι «πρώτη φορά πραγματοποιήθηκε τέτοιου είδους εορταστικό δρομολόγιο στο δίκτυο Πελοποννήσου» και σημείωσε τη «μεγάλη προοπτική αξιοποίησης του δικτύου τουλάχιστον σε εκδρομικό - τουριστικό επίπεδο». Επεσήμανε πως «είναι σημαντικό το ό,τι ο κόσμος στηρίζει το τρένο. Εκδηλώθηκε ενδιαφέρον από τη Μεσσηνία, την Αθήνα και ολόκληρη την Πελοπόννησο» και παρατήρησε: «Με την πρόσκληση και τη συμμετοχή παιδιών από το Χαμόγελο του Παιδιού Κυλλήνης ο ΟΣΕ και η ΤΡΑΙΝΟΣΕ αποδεικνύουν την κοινωνική τους ευαισθησία».
Ο πρόεδρος του Συλλόγου των Απανταχού Χραναίων Νίκος Σίκαλης σημείωσε ότι «ήταν πρωτόγνωρο, δεν έχει ξαναγίνει τέτοια εκδρομή με τρένο». Ανέφερε ότι μοιράστηκαν δώρα σε όλα τα παιδιά από τον Αγιο Βασίλη και σημείωσε: «Στόχος μας είναι να ενεργοποιήσουμε το τρένο, γιατί αυτό θα φέρει την ανάπτυξη όλης της περιοχής. Σημαντική ήταν και η εκδήλωση αγάπης στα παιδιά από το Χαμόγελο του Παιδιού».
Πηγή : eleftheriaonline