Παρασκευή 4 Ιανουαρίου 2013

“Κωφάλαλη” η ΒΙΠΕ από επιδρομή τσιγγάνων - Τηλεπικοινωνιακό "μπλακ-άουτ" σε 150 επιχειρήσεις


Σε πολύωρη τηλεφωνική και διαδικτυακή διακοπή υποχρεώθηκαν χθες -από τις 12 το μεσημέρι ώς τις 6 το απόγευμα- το σύνολο των επιχειρήσεων στη ΒΙΠΕ Καλαμάτας, όπως και η ευρύτερη περιοχή γύρω της.
Οι 150 συνδρομητές του ΟΤΕ έπεσαν θύματα της καταστροφής καλωδίου του Οργανισμού, στη γέφυρα του Αρι, στο Ασπρόχωμα, η οποία -σύμφωνα με καταγγελίες- προκλήθηκε μετά από απόπειρα κλοπής του από τσιγγάνους.
«Σύμφωνα με πληροφορίες μας, υπεύθυνοι φέρονται να είναι τσιγγάνοι μικρής ηλικίας, που εθεάθησαν στο σημείο» δήλωσε στην «Ε» ο Νίκος Φοίφας, τεχνικός προϊστάμενος του τηλεπικοινωνιακού διαμερίσματος Μεσσηνίας.
Οπως είπε ο Ν. Φοίφας, στην περιοχή έσπευσε αμέσως συνεργείο του ΟΤΕ προκειμένου να προβεί στην επιδιόρθωση του καλωδίου, το οποίο εξυπηρετεί κυρίως τις ανάγκες επικοινωνίας των επιχειρήσεων της ΒΙΠΕ Καλαμάτας.
«Η βλάβη είναι εξαιρετικά σοβαρή, όπως και οι συνέπειές της για τους επιχειρηματίες της ΒΙΠΕ, που έχασαν τη δυνατότητα επικοινωνίας και συναλλαγών με την υπόλοιπη χώρα» πρόσθεσε ο τεχνικός προϊστάμενος.
Σημείωσε μάλιστα ότι δεν είναι η πρώτη φορά που ο ΟΤΕ καλείται να αντιμετωπίσει ανάλογες καταστάσεις -τόσο στην ευρύτερη περιοχή Καλαμάτας και Μεσσήνης, όσο και στην υπόλοιπη Μεσσηνία.
Μάλιστα αποκάλυψε ότι χθες το μεσημέρι, ανάλογο πρόβλημα -με την ίδια αιτία- προκλήθηκε και στην περιοχή του οικισμού Βλασάδα, κοντά στην Ελαία.
«Στην περιοχή της Βλασάδας είναι η τρίτη φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο. Είχαν προηγηθεί άλλες δύο τον Δεκέμβριο του 2012, με αγνώστους να κόβουν και να αφαιρούν το εναέριο καλώδιο που συνδέει την Βλασάδα με το τηλεπικοινωνιακό κέντρο της Ελαίας» καταγγέλλει ο Ν. Φοίφας.
Ο τεχνικός προϊστάμενος είπε στην «Ε» ότι και στη χθεσινή του κατάθεση -ως μηνυτής- στην Αστυνομία, ζήτησε από τις διωκτικές Αρχές να εντείνουν τις προσπάθειές τους για να προστατευθεί η ευαίσθητη υποδομή του ΟΤΕ και τα δίκτυα κοινής ωφελείας εν γένει.
Πηγή : eleftheriaonline