Τρίτη 7 Ιανουαρίου 2014

Κυπαρισσία: Δεν τελέστηκε η Κατάδυση του Τιμίου Σταυρού στο λιμάνι εξαιτίας του άσχημου καιρού

Δεν τελέστηκε εχθές η Κατάδυση του Τιμίου Σταυρού στο λιμάνι της Κυπαρισσίας εξαιτίας του άσχημου καιρού με τη βροχόπτωση.

Στον Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου τελέστηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία και Δοξολογία Αγιασμού των Υδάτων χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Τριφυλίας και Ολυμπίας κ. Χρυσοστόμου, παρουσία του δημάρχου Τριφυλίας Κώστα Κόλλια μετά της συζύγου του Αθηνάς, του πρώην δημάρχου Κυπαρισσίας Ηλία Τσίγγανου, του προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου Κυπαρισσίας Αιμιλιανού Σεκλού, του περιφερειακού συμβούλου Γιώργου Μπακούρου ο οποίος εκπροσώπησε τον Περιφερειάρχη Πέτρο Τατούλη, του προέδρου του Δ.Σ. Τριφυλίας Δημήτρη Μπασδάνη, του προέδρου της Δ.Κ. Κυπαρισσίας Τζίμη Χρονόπουλου, αυτοδιοικητικών, αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ., του Λιμενικού Σώματος και του Πυροσβεστικού Σώματος και πλήθους πιστών.

Λόγω της βροχής, που από τη νύχτα σημειωνόταν στην πόλη, δεν κατέστη δυνατό να γίνει Λιτανεία, Κατάδυση του Τιμίου Σταυρού και Αγιασμός των Υδάτων στο λιμάνι της Κυπαρισσίας.

Πολλοί κάτοικοι της Κυπαρισσίας και της περιοχής, πάντως, μετέβησαν στο λιμάνι αναμένοντας πως ίσως γίνει Κατάδυση του Τιμίου Σταυρού, αλλά πληροφορηθέντες πως, τελικά, δεν θα γίνει λόγω του καιρού, αποχώρησαν.


Σε δηλώσεις του, ο δήμαρχος Τριφυλίας τόνισε πως, «η σημερινή γιορτή είναι μια γιορτή λαμπερή για τη Χριστιανοσύνη. Μπορεί ο καιρός να είναι θολός, όμως το Άγιο Φως που φώτισε τη βάπτιση του Χριστού στον Ιορδάνη, φωτίζει τις καρδιές μας, φωτίζει και το νου μας και, πιστεύουμε, μέσα από αυτή τη Θεία Φώτιση και τον Αγιασμό της εκκλησίας μας τούτη η χρονιά να είναι μια καλύτερη χρονιά, από αυτές που περάσαμε. Να ανοίξουν οι ορίζοντες, να έχουμε Θεία Φώτιση σε όλους όσους αποφασίζουν και καθορίζουν τις τύχες τους τόπου μας και, από τη δική μας τη μεριά, θα κάνουμε βέβαια ό,τι μπορούμε στο κομμάτι αυτό που μας αναλογεί κάποια ευθύνη. Χρόνια πολλά σε όλους! Θεία Φώτιση σε όλους!».

Η.Γ.


Πηγή : tharros news