Σάββατο 26 Οκτωβρίου 2013

Τριήμερο και καλοκαιρία γεμίζουν και πάλι τη Μεσσηνία

Ιδιαίτερα αυξημένη από χθες το απόγευμα, είναι η κίνηση στη Μεσσηνία, με τους επισκέπτες από διάφορες περιοχές της Ελλάδας να εκμεταλλεύονται το τριήμερο και φυσικά τον καλό καιρό που θυμίζει καλοκαιράκι στην περιοχή μας. Η αυξημένη κίνηση έχει καταγραφεί και από τον Μορέα στον αυτοκινητόδρομο Τρίπολης – Καλαμάτας, ενώ η Τροχαία Καλαμάτας, βρίσκεται επί ποδός και για το τριήμερο καθώς ανακλήθηκαν άδειες και ρεπό για όλους τους υπηρετούντες.

Περιπολίες

Όπως σημείωσε ο διοικητής της Τροχαίας Ηλίας Αξιωτόπουλος, η κίνηση θα είναι αυξημένη όλο το τριήμερο και γι’ αυτό από την υπηρεσία του λαμβάνονται μέτρα για την πρόληψη έστω κι ενός τροχαίου ατυχήματος. Τόνισε, δε πως σε όλο το δίκτυο της Μεσσηνίας, εθνικό και επαρχιακό θα περιπολούν συνεχώς αυτοκίνητα, θα διενεργούνται τροχονομικοί έλεγχοι, με έμφαση σε εκείνους για μέθη. Υπογράμμισε, επίσης, πως πρέπει όλοι οι οδηγοί να κατανοήσουν πως ποτό και τιμόνι δε συμβαδίζουν και πάντα κάποιος από την παρέα πρέπει να μένει καθαρός από αλκοόλ και να αναλαμβάνει την οδήγηση. Παρά το μειωμένο προσωπικό, που έχουν όλες οι αστυνομικές υπηρεσίες, η Τροχαία Καλαμάτας, θα βρίσκεται στο σύνολό της στους δρόμους: «Με το υπάρχουν προσωπικό θα προσπαθήσουμε να μην χορηγηθούν το τριήμερο αυτό ρεπό και άδειες για να είμαστε όλοι στο δρόμο για τη διευκόλυνση όπου απαιτείται των οδηγών και για την πρόληψη ατυχημάτων», παρατήρησε ο κ. Αξιωτόπουλος.

Αυξημένα μέτρα

Σύμφωνα με το Μορέα, η αυξημένη κίνηση στο ρεύμα καθόδου προς Μεσσηνία ξεκίνησε χθες περίπου στις 4.00 το απόγευμα και αναμενόταν να κορυφωθεί στις 9 το βράδυ. Η εταιρία έχει υπολογίσει την επιστροφή των εκδρομέων τη Δευτέρα από τις 3.00 το μεσημέρι έως τις 8.00 το βράδυ. Σε όλο τον αυτοκινητόδρομο θα υπάρχουν αυτοκίνητα της εταιρίας, προκειμένου, σε συνεργασία με την Τροχαία Καλαμάτας και την Τροχαία Αυτοκινητοδρόμων Τρίπολης να υπάρξει, σε περίπτωση που χρειασθεί, άμεση παρέμβαση για εκτροπή ή διακοπή της κυκλοφορίας. Ιδιαίτερα μέτρα θα ληφθούν στο τμήμα της παράκαμψης του αυτοκινητοδρόμου, στο σημείο κατασκευής της μεγάλης γέφυρας, όπου θα υπάρχει επίβλεψη από ανθρώπους της εταιρίας ΤΕΡΝΑ και θα αναπτυχθεί εντονότερη σήμανση.

Της Βίκυς Βετουλάκη


Πηγή : tharros news