Δευτέρα 21 Οκτωβρίου 2013

Η Κυπαρισσία κινδυνεύει να μείνει χωρίς λιμάνι το 2014!

Την άποψη πως δεν είχαν εκτιμηθεί επαρκώς οι δυνάμεις του κυματισμού σε ακραία φαινόμενα, για αυτό και καταστράφηκε το λιμάνι της Κυπαρισσίας, εξέφρασε προ καιρού ο διευθυντής των Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Πελοποννήσου Γιώργος Κωστόγιαννης στο υπηρεσιακό του σημείωμα, το οποίο δόθηκε ως απάντηση σε σχετική ερώτηση του βουλευτή Μεσσηνίας της ΝΔ Γιάννη Λαμπρόπουλου.

Το θέμα είναι ότι το λιμάνι ενδεχομένως να μην υπάρχει...μετά το χειμώνα δεδομένου ότι ελοχεύει ο κίνδυνος να καταρρεύσει και ο παλιός προσήνεμος μόλος στο σημείο επαφής με το νέο και όπως έχουν επισημάνει οι αλιείς πρέπει άμεσα να γίνουν παρεμβάσεις...

Να τονίσουμε ότι όταν εξετάστηκε το θέμα στην περιφέρεια με αστείες δικαιολογίες ο κ. Κωστόγιαννης, δίνει αναλυτικά στοιχεία για το έργο της επέκτασης του προσήνεμου μόλου που ολοκληρώθηκε στο τέλος του 2007, με προϋπολογισμό 5.547.150 ευρώ και αποδίδει σε «μη επαρκείς εκτιμήσεις, την παράσυρση των φυσικών και τεχνητών ογκόλιθων προστασίας, με επακόλουθο την καταστροφή του νέου μόλου». Όπως σημειώνει πάντως, «έχει συνταχθεί μελέτη για την αποκατάσταση, η οποία τελεί υπό έγκριση και έχει ζητηθεί η χρηματοδότηση του έργου, προϋπολογισμού 2.078.500 ευρώ, προκειμένου να δημοπρατηθεί άμεσα η αποκατάσταση του προσήνεμου μόλου και τμήματος θωράκισης του νέου, αλλά και του παλιού μόλου του λιμανιού της Κυπαρισσίας».


Πηγή : radio 936