Πέμπτη 24 Οκτωβρίου 2013

Αντί να προσλαμβάνουν... απολύουν στην Ολυμπία Οδό

Κεραυνούς ρίχνει στις περιφέρειες της χώρας η απόφαση της κυβέρνησης να κόψει έργα από το ΕΣΠΑ και να τα διοχετεύσει στους αυτοκινητοδρόμους, όταν η επανεκκίνηση των οδικών έργων καθυστερεί και μεταφέρεται από μήνα σε μήνα. Το παιχνίδι των εντυπώσεων έχει χαθεί από καιρό και οι εργολάβοι συνεχίζουν να ρίχνουν λάδι στη φωτιά. Όχι μόνο γιατί δεν δημιουργούν νέες θέσεις εργασίας όπως επιδιώκει η κυβέρνηση αλλά διώχνοντας ακόμη και αυτούς που είχαν προσλάβει για τα "μερεμέτια" των οδικών έργων στην Ολυμπία Οδό μέχρι να αναθεωρηθούν οι συμβάσεις.

Η κυβέρνηση μετά το αδιέξοδο που σημειώθηκε για την εξασφάλιση πρόσθετης χρηματοδότησης για την συνέχιση των έργων, αποφάσισε να διοχετεύσει την αναγκαία ρευστότητα στα έργα με την αναθεώρηση των επιχειρησιακών προγραμμάτων του ΕΣΠΑ. Έτσι, όμως οι Περιφέρειες όλης της χώρας στερούνται σημαντικούς πόρους. Χθες ο Περιφερειάρχης Κρήτης και πρώην υφυπουργός Οικονομικών κ. Σταύρος Αρναουτάκης εμφανίστηκε σφόδρα δυσαρεστημένος από τους σχεδιασμούς των συναρμοδίων υπουργών.

Όπως ανέφερε από την αναθεώρηση των ευρωπαϊκών πόρων έμειναν για την Κρήτη μόνο δύο έργα ενώ εξοβελίστηκαν ακόμη και εκείνα που ήταν ώριμα για να ξεκινήσουν.


Πηγή : news messinia