Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου 2013

«Σουληνάρι –Κορυφάσιο» - Δημοπράτηση έως το τέλος Μαρτίου !


Την Τρίτη 5 Φεβρουαρίου 2013, ο Δήμαρχος Πύλου Νέστορος κ. Καφαντάρης συναντήθηκε με τον Διευθυντή της Διεύθυνσης Μελετών Έργων Οδοποιίας κ. Πανουτσόπουλο και τον Προϊστάμενο κ. Παπαδόπουλο της προαναφερθείσας Διεύθυνσης του Υπουργείου Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφοράς και Δικτύων και συζήτησαν την πορεία υλοποίησης των δύο οδικών αξόνων «Ριζόμυλος-Πύλος-Μεθώνη» και «Σουληνάρι-Κορυφάσιο».

Σχετικά με το έργο «Ριζόμυλος-Πύλος-Μεθώνη» έχει σταλεί η Μ.Π.Ε. στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας, Ιονίου και έχει διαβιβαστεί στο ΠΕ.ΧΩ. Τρίπολης για τις σχετικές γνωμοδοτήσεις και εγκρίσεις. Εκτιμάται ως χρόνος ένταξης και δημοπράτησης εντός του 2013.


Αναφορικά με  το έργο «Σουληνάρι –Κορυφάσιο», την προηγούμενη Πέμπτη πέρασε από την Επιτροπή Δημοσίων Έργων η μελέτη όπου και έλαβε θετική γνωμοδότηση. Το χρονοδιάγραμμα που θέτουν οι υπηρεσίες για ένταξη και δημοπράτηση είναι έως το τέλος Μαρτίου.


Ο Δήμαρχος Πύλου-Νέστορος είναι ικανοποιημένος από την πολύ καλή συνεργασία με την Υπηρεσία και το Υπουργείο Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφοράς και Δικτύων για την υλοποίηση των παραπάνω έργων.
Έργων σημαντικής αναπτυξιακής σημασίας για το Δήμο, τα οποία θα βγάλουν από την οδική απομόνωση την περιοχή και θα δημιουργήσουν προϋποθέσεις ανάπτυξης.  Τα συγκεκριμένα έργα εκτελούνται από το Υπουργείο Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφοράς και Δικτύων και παραμένουν ψηλά στην ατζέντα διεκδίκησης υλοποίησης του Δήμου.

Πηγή : newsmessinia