Δευτέρα 4 Φεβρουαρίου 2013

80.000 ευρω προστιμο στο Δημο Τριφυλιας για τα σκουπιδια!


''Βαριες καμπανες'' θα κληθούν να πληρώσουν οι Δήμοι της Πελοποννήσου με πρόστιμα που επέβαλε η Περιφέρεια Πελοποννήσου, όπως αναλύθηκαν σε πίνακα που έδωσε στη δημοσιότητα
ο δήμαρχος Καλαμάτας και πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Πελοποννήσου, Παν. Νίκας.
Στην λίστα φιγουράρει αρχικά ο Δήμος Κορινθίων με 143.000 ευρώ και 5 πρόστιμα.
Στην δεύτερη θέση είναι ο Δήμος Τριφυλίας με 80.000 και 2 πρόστιμα για τις χωματερές στα Φιλιατρά και Κυπαρισσία , Γορτυνίας με 58.000 και 8 πρόστιμα, Τρίπολης με 35.000 και 3 πρόστιμα, Καλαμάτας με 23.500 ευρώ και 3 πρόστιμα, Ερμιονίδας με 21.000 και 2 πρόστιμα, Σπάρτης με 20.000 ευρώ και 1 πρόστιμο και Ναυπλιέων με 3.000 ευρώ και 1 πρόστιμο.
Καθαροί από πρόστιμα παραμένουν οι Δήμοι Δυτικής Μάνης, Οιχαλίας και Πύλου – Νέστορος, ενώ δε δόθηκαν απαντήσεις από το Δήμο Μεσσήνης.

ΑΚΟΜΑ ΕΝΑΣ ΧΡΟΝΟΣ ΧΑΜΕΝΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΤΡΙΦΥΛΙΑ...
Ακόμα ένας χρόνος που ήταν πολύτιμος χάθηκε για το Δήμο Τριφυλίας καθώς από τον Ιανουάριο του 2012 είχε συγκροτηθεί επιτροπή για την διαχείριση των σκουπιδιών η οποία είχε συγκεκριμένη αποστολή αλλά μετά το Πάσχα του περασμένου έτους...δεν συνεδρίασε παρά τις βαρύγδουπες δηλώσεις.
Ουσιαστικά η επιτροπή όρισε την τεχνολογία διαχείρισης των απορριμμάτων με την μικτή μέθοδο που εφαρμόζει ο Δήμος Ευρώτας, αλλά δεν προχώρησε έκτοτε στην χωροθέτηση με αποτέλεσμα να επιβαρυνθεί με πρόστιμα για 2 χωματερές για τα οποία ο κ. Νίκας ως Πρόεδρος της Π.Ε.Δ. έχει τονίσει ότι θα προσφύγει στον κ. Αγγελάκα.
Ωστόσο προκύπτει μείζον θέμα καθώς ο Δήμος Τριφυλίας εμφανίζεται ανακόλουθος για την χωροθέτηση μετά τις αυτοψίες ώστε να ορίσει τον χώρο για την προσωρινή διαχείριση του προβλήματος, έξω από την λογική του πολιτικού κόστους....Οι ευθύνες επομένως είναι σημαντικές...γιατί όπως έχει τονίσει ο Δήμαρχος Τριφυλίας τα σκουπίδια 'κάποια στιγμή θα τα φάμε στη μούρη'.

Πηγή : kyparissia-news