Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου 2013

Απολύσεις και άλλες ποινές σε στελέχη της Ένωσης Μεσσηνίας


ΑΘΩΕΣ ΟΙ ΔΙΟΙΚΗΣΕΙΣ! 
Την εσχάτη των ποινών επέβαλε χθες το βράδυ το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Μεσσηνίας στον πρώην γενικό διευθυντή, Νίκο Σαρδέλη. Οριστική απόλυση…
…είναι η ποινή που του επιβλήθηκε, για την πιστωτική πολιτική που εφάρμοσε, ως διευθυντής του υποκαταστήματος της Ένωσης στη Μεσσήνη. Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης έκρινε, κατά πλειοψηφία, ότι ο Νίκος Σαρδέλης με την πολιτική του ζημίωσε οικονομικά την οργάνωση. Προφανώς, η υπόθεση θα έχει μακρά συνέχεια στη δικαιοσύνη…
Όπως εκτιμούσαν οι περισσότεροι, η νέα διοίκηση της Ένωσης έκρινε την προηγούμενη ή τις προηγούμενες διοικήσεις ως αθώες και δεν τόλμησε να κινήσει διαδικασία για τη διερεύνηση των δικών τους ευθυνών.
Πάντως ο σημερινός πρόεδρος της Ένωσης, Κώστας Κατσούλης, με δηλώσεις του στο «KalamataJournal» σχολίασε ότι οι προηγούμενες διοικήσεις «έπρεπε να παρακολουθούν καλύτερα» τη λειτουργία των υπηρεσιών, επέμεινε όμως ότι για τα οικονομικά προβλήματα της οργάνωσης την ευθύνη έχουν υπηρεσιακά στελέχη, σημειώνοντας μάλιστα ότι «δεν είναι δικαιολογία να μας λένε ότι δεν είχαν οδηγίες. Είναι σοβαροί άνθρωποι. Αν πράγματι δεν είχαν οδηγίες μπορούσαν να ζητήσουν».
Ακόμη ο Κώστας Κατσούλης τόνισε ότι η Ένωση πρέπει να γυρίσει σελίδα, να τα κλείσει όλα αυτά τα θέματα, «ώστε να προσπαθήσει να παίξει το ρόλο της. Εμείς θα προσπαθήσουμε να βάλουμε την Ένωση να παίξει τον αναπτυξιακό ρόλο που πρέπει να έχει και πιστεύω ότι θα τα καταφέρουμε».
Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης επέβαλε επίσης ποινή προσωρινής απόλυσης τριών μηνών στο διευθυντή του υποκαταστήματος των Φιλιατρών, Γρηγόρη Κίτσο, επίσης για την πιστωτική πολιτική που ακολούθησε, ποινή στέρησης μισθού ενός μήνα στον διευθυντή του υποκαταστήματος Μελιγαλά, Κωνσταντίνο Δημόπουλο, για τον ίδιο λόγο, ποινή επίπληξης στον διευθυντή του υποκαταστήματος Πύλου, Γιώργο Καφαντάρη, ενώ σε εκκρεμότητα μένουν υποθέσεις που αφορούν τοΝ διευθυντή του υποκαταστήματος Κυπαρισσίας και την υπεύθυνη του Τμήματος Εμπορίας στις εγκαταστάσεις της Θουρίας.
Στ.Μ.

Πηγή : kalamatajournal