Δευτέρα 2 Δεκεμβρίου 2013

Συνάντηση Μπέζου - Κόλλια για θέματα υγείας της Τριφυλίας

Συνάντηση ουσιαστικής συνεργασίας πραγματοποιήθηκε σήμερα Δευτέρα 2/12/2013 στο Δημαρχείο Τριφυλίας μεταξύ του Δημάρχου Κωνσταντίνου Κόλλια και του Διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Μεσσηνίας Γιώργου Μπέζου.

Στη συνάντηση –που πραγματοποιήθηκε σε ιδιαίτερα θερμό κλίμα- συζητήθηκαν τα θέματα υγείας που αφορούν την περιοχή της Τριφυλίας και ειδικότερα η αναβάθμιση της ποιότητας των υπηρεσιών που προσφέρουν το Νοσοκομείο – Κ.Υ Κυπαρισσίας, τα Κέντρα Υγείας Φιλιατρών και Γαργαλιάνων και το ΚΕ.Φ.Ι.ΑΠ Φιλιατρών.

Ο Δήμαρχος Τριφυλίας επισήμανε από την πλευρά του την επιτακτική ανάγκη ουσιαστικής αναβάθμισης του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας μιας και εξυπηρετεί το πληθυσμό μιας μεγάλης γεωγραφικής ενότητας τόσο της Μεσσηνίας όσο και της Ηλείας.

Ο Διοικητής του Γ.Ν Μεσσηνίας Γ. Μπέζος από την πλευρά του ενημέρωσε το Δήμαρχο ότι την επόμενη εβδομάδα δημοσιεύεται ο διαγωνισμός για την δημοπράτηση του έργου της αναδιαρύθμισης Ισογείου του κτιρίου των Εξωτερικών Ιατρείων –διοίκησης του Νοσοκομείου-Κέντρου Υγείας Κυπαρισσίας, Π/Υ 1.246.407,20€ όπως επίσης είναι ώριμες τρεις (3) ακόμη προτάσεις για ένταξη στο ΕΣΠΑ και αφορούν τις ανωτέρω υγειονομικές δομές.

Ειδικότερα οι δυο (2) αφορούν την προμήθεια νέου ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού για το Νοσοκομείο Κυπαρισσίας και τα Κέντρα Υγείας Γαργαλιάνων και Φιλιατρών και η 3η την αντικατάσταση ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού, την Θερμομόνωση της οροφής του κτιρίου του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας και την εγκατάσταση ηλιοθερμικού συστήματος σ΄αυτήν για την εξοικονόμηση ενέργειας και πόρων.

Επίσης συμφωνήθηκε οι Τεχνικές Υπηρεσίες των δύο φορέων να συνεργαστούν ώστε άμεσα να ωριμάσει η πρόταση για την κτιριακή και ηλεκτρομηχανολογική αναβάθμιση του Κ.Υ. Φιλιατρών.

Όσο αφορά την στελέχωση του Νοσοκομείου σε ιατρικό προσωπικό ο Διοικητής ενημέρωσε το Δήμαρχο ότι τις επόμενες ημέρες και με την σημαντική συμβολή του Διοικητή της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας συμπατριώτη μας Π. Κατσίβελα ολοκληρώνεται ο διορισμός μιας καρδιολόγου με μόνιμη σχέση εργασίας ενώ για τα υπόλοιπα κενά σε μόνιμο ιατρικό προσωπικό τόνισε ότι θα καλυφθούν άμεσα από τους διορισμούς που ανακοίνωσε την προηγούμενη εβδομάδα το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Τέλος ο Διοικητής του Γ.Ν Μεσσηνίας Γ. Μπέζος επισήμανε ότι μετά και την υπογραφή της ΚΥΑ για τον Ιατρικό Τουρισμό που δημοσιεύτηκε μόλις την προηγούμενη εβδομάδα ανοίγει πια ο δρόμος προκειμένου να ενώσουμε όλοι μας τις δυνάμεις και με όρους συνεργασίας και συνέργειας να αξιοποιήσουμε αυτή την μεγάλη ευκαιρία τόσο για το Νοσοκομείο μας όσο και για το τόπο μας.


Πηγή : filiatra net