Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου 2013

Αντιδράσεις και στην Τριφυλία για την υγεία

ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ καταγράφονται στην Τριφυλία για την απαξίωση των δομών υγείας μετά την απόφαση για διαθεσιμότητα των οδηγών ασθενοφόρων. Μάλιστα στο Νοσοκομείο Κυπαρισσίας που πρόσφατα ασθενοφόρο μετακόμισε για μέρες στην Καλαμάτα λόγω αναγκών, τελικά μετά από το θόρυβο που ξέσπασε επέστρεψε στην βάση του. Το ωραίο της υπόθεσης είναι ότι τα ασθενοφόρα στη Κυπαρισσία αποτελούν δωρεές συμπατριωτών μας που πληροφορήθηκαν από το διαδίκτυο την εξέλιξη και ήταν ιδιαίτερα αγανακτισμένοι...

Το τελευταίο διάστημα βλέπουμε δημοσιεύματα στον τύπο που αφορούν τη διαθεσιμότητα - απόλυση υπάλληλων και του Νοσοκομείου μας. Οι πιο πρόσφατες αναφορές έχουν να κάνουν με την ειδικότητα των οδηγών ασθενοφόρου. Και μόνο η φημολογία περί διαθεσιμότητας, προκαλεί τόσο έντονες αντιδράσεις ενδονοσοκομειακά, που διαταράσσεται η εύρυθμη λειτουργία του ιδρύματος. Ως αρωγοί της υγειονομικής φροντίδας στο Νομό μας που είναι παραμεθόριος και απέχει από το κοντινότερο ίδρυμα οφείλουμε να επισημάνουμε το πρόβλημα που θα προκύψει εάν υλοποιηθούν τα διαφαινόμενα σχέδια του Υπουργείου περί διαθεσιμότητας.

ΕΚΑΒ ΧΩΡΙΣ ΡΕΠΟ ΚΑΙ ΟΔΗΓΟΙ ΣΕ...ΕΝΤΑΣΗ...

Όσον αφορά τους οδηγούς του Νοσοκομείου που εργάζονται στον τομέα των ασθενοφόρων μαζί με τους διασώστες του ΕΚΑΒ, τους οφείλονται δεκάδεςημέρες ρεπό και άδειες, λόγω υπερβολικού φόρτου εργασίας. Αυτό τεκμηριώνει το απαραίτητο της παρουσίας τους για τη λειτουργία των ασθενοφόρων του Νοσοκομείου. Να σημειωθεί ότι στο Νοσοκομείο Κυπαρισσίας σε αντίθεση με Νοσοκομεία του Κέντρου, 55% των επειγόντων περιστατικών διεκπεραιώνεται στο Νοσοκομείο Καλαμάτας άρα αντιμετωπίζονται αρκετά σοβαρά περιστατικά στις κλινικές του. Εγείρεται λοιπόν θέμα ασφαλείας για τους κατοίκους του Νομού. Επίσης, ως νοσοκομειακοί γιατροί θεωρούμε ότι είναι πολύ σημαντικό να διατηρηθεί το υψηλό επίπεδο της προνοσοκομειακής φροντίδας, καθώς έτσι θωρακίζεται η υγεία των συμπολιτών μας. Πολύτιμος κρίκος στην προνοσοκομειακή φροντίδα υγείας αποτελούν τα πληρώματα των ασθενοφόρων. Σε κάθε περίπτωση η απόλυση ή η διαθεσιμότητα έστω και ενός υπαλλήλου στα ασθενοφόρα θα προκαλέσει τέτοια δυσλειτουργία που θα επηρεάσει και την ασφάλεια των ασθενών.

Γ. Μποζίκας


Πηγή : best-tv