Δευτέρα 2 Δεκεμβρίου 2013

Αγρίλης Φιλιατρών: Κατέρευσε το γεφυράκι. Αυτοψια Αλευρά - Κόλλια στην περιοχή

Στον Αγρίλη Φιλιατρών πολλές είναι οι ζημιές σε καλλιέργειες και χωράφια. Το ποτάμι του Αγρίλη από την μεγάλη ποσότητα νερού και τα φερτά υλικά έφραξαν την δίοδο του νερού με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί μια νέα δίοδοςγεφυράκι που υπάρχει μετά τον Μύλο κατέρρευσε.

Αυτοψία στον χώρο έκανε ο Αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Παναγιώτης Αλευράς με τον Δήμαρχο Τριφυλίας Κώστα Κόλλια όπου είδαν την εικόνα της καταστροφής από τα ορμητικά νερά. Οι βροχοπτώσεις που έχουν σημειωθεί από την 1η Σεπτέμβρη μέχρι σήμερα είναι 460 χιλιοστά βροχής και θεωρείται φυσιολογικό για την εποχή. Απλώς τα φαινόμενα είχαν ένταση και προκλήθηκαν οι ζημιές.

Ο αντιπεριφερειάρχης έκανε λόγο για μεγάλη ζημιά από τα φερτά υλικά που έφραξαν το γεφύρι. Για τους πληγέντες με οικοσκευές μπορούν να κάνουν αιτήσεις στην πρόνοια του Δήμου, Για βλάβες σε κτιριακές εγκαταστάσεις υπάρχει επιτροπή στην αντιπεριφέρεια για έλεγχο υποδομών και για τους παραγωγούς που έχουν πάθει ζημιές σε θερμοκήπια και εγκαταστάσεις υπάρχουν τα ΠΣΕΑ ενώ για την φυτική παραγωγή υπάρχει ο ΕΛΓΑ. Οι πολίτες που έχουν πληγεί μπορούν να κάνουν αιτήσεις στους φορείς και θα αποζημιωθούν τόνισε ο κ. Αλευράς.

Ο Δήμαρχος Τριφυλίας Κώστας Κόλλιας είπε ότι υπήρξε μια καταιγιστική βροχόπτωση που δημιούργησε πολλά προβλήματα στην Τριφυλία.

Σας παραθέτουμε πλούσιο ρεπορτάζ με φωτογραφικό υλικό σε SlideShow αλλά και Video με εικόνες καταστροφής.


Πηγή : filiatra news