Πέμπτη 10 Οκτωβρίου 2013

Γενική συνέλευση ξενοδόχων της Τριφυλίας για την τουριστική αγορά και την εξωστρέφεια

ΕΥΡΕΙΑ σύσκεψη για την αποτίμηση της τουριστικής περιόδου πραγματοποίησε στο Kyparissia Beach o Σύλλογος Ξενοδόχων Τριφυλίας και ενοικιαζόμενων καταλυμάτων με ουσιαστικές προτάσεις για την προώθηση του τριτογενή τομέα. Ο Πρόεδρος Κώστας Αγγελόπουλος αναφέρθηκε στα 10 θέματα της ημερήσιας διάταξης όπου ξεχώρισε η εκτίμηση για την θερινή περίοδο και η διοργάνωση ημερίδας. Σε ότι αφορά την θετική τουριστική χρονιά μίλησε για αύξηση και πληρότητα από Ρώσους τουρίστες αλλά και εξωστρέφεια της Τριφυλίας στις αγορές της Ευρώπης, ενώ έθιξε και το θέμα των προστίμων που επιβάλλουν οι ελεγκτικές υπηρεσίες σε ότι αφορά παρεχόμενες υπηρεσίες εστίασης.

Η επίτιμη Πρόεδρος του Συλλόγου κα Χριστοδούλου μίλησε για τα στοιχεία που αφορούν τις αφίξεις και διανυκτερεύσεις όπως και την προετοιμασία για την νέα χρονιά εκτιμώντας ότι απαιτείται εγρήγορση με άμεση βελτίωση όλων των δεικτών υπηρεσιών καθώς οι επισκέπτες ενδιαφέρονται περισσότερο για την αξία της διαμονής με την συνολική εμπειρία. Ο κ. Νίκος Κωνσταντόπουλος έθιξε το θέμα για τις υπηρεσίες που παρέχει ο Δήμος Τριφυλίας οι οποίες υπολείπονται των προσδοκιών προτείνοντας να σταλεί έγγραφο με προτάσεις πριν την νέα τουριστική περίοδο για τα μέτρα λήψης όπως είναι η καθαριότητα, ο εξωραισμός και η εικόνα του Δήμου ζητώντας δεσμεύσεις από την Δημοτική αρχή.

ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΗΜΕΡΙΔΑ ΣΤΟ ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ

Το θέμα προκάλεσε συζήτηση σε ότι αφορά την αποκομιδή απορριμμάτων, την καθαριότητα των ακτών αλλά και τις δημόσιες τουριστικές υποδομές. Ο κ. Μιχάλης Τοανόγλου εστίασε στην συνολική προετοιμασία του συλλόγου για την νέα χρονιά προεκτείνοντας το κλίμα εξωστρέφεια αλλά και το ενδιαφέρον αγορών της Σκανδιναβίας για τη περιοχή μας. Μάλιστα προτάθηκε η συμμετοχή της Ένωσης Ξενοδόχων στην έκθεση της Στοκχόλμης που θα διεξαχθεί τον προσεχή Φεβρουάριο.

Επίσης τέθηκε το θέμα της διοργάνωσης τουριστικής ημερίδας στις 20 Οκτωβρίου με επιλεγμένους ομιλητές η οποία θα θέσει την αξία της τουριστικής σεζόν της Τριφυλίας με επιστημονική ημερίδα κύρους καλύπτοντας ευρύ φάσμα ενδιαφέροντος αναδεικνύοντας ότι ο τουρισμός στη περιοχή κινείται με νέα βήματα για την προβολή της περιοχής μας. Στην ημερίδα θα προσκληθούν εκπρόσωποι φορέων του Νομού αλλά και εκπρόσωποι τουριστικών γραφείων για την κίνηση της Ρωσικής αγοράς στην περιοχή μας στην κατεύθυνση της εξωστρέφειας.

ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΠΟΖΙΚΑΣ


Πηγή : radio 936