Τετάρτη 9 Οκτωβρίου 2013

Ο Φιλιατρινός Κώστας Κατσούλης στη Βουλή των Εφήβων

Στην ΙΗ΄Σύνοδο της Βουλής των Εφήβων, από τις 28 Ιουνίου έως τις 1 Ιουλίου του 2013, βρέθηκε και ο μαθητής της περσινής Β΄Λυκείου Φιλιατρών Κώστας Κατσούλης. Η επιλογή γίνεται μετά από έγκριση και κλήρωση των εκθέσεων που παραδίδουν οι μαθητές και ο αριθμός τους κάθε φορά εξαρτάται από τον αριθμό των Βουλευτών που εκπροσωπούν τον κάθε Νομό.

Έτσι για την Μεσσηνία επιλέχθηκαν από τις περίπου 70 εκθέσεις τέσσερις μαθητές από Λύκειο της Καλαμάτας, από το Λύκειο Μελιγαλά, από το Λύκειο της Θουρίας, αλλά και από το Λύκειο Φιλιατρών.

Το θέμα που επέλεξε να αναπτύξει αφορούσε την προστασία των ανηλίκων στο διαδίκτυο και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων και όπως είπε στο filiatranet, η εμπειρία αυτή ήταν μοναδική και "Ένας από τους λόγους που αποφάσισε να λάβει μέρος είναι γιατί είχε την ευκαιρία να παρευρεθεί στην αίθουσα της ολομέλειας με άλλα παιδιά συνομήλικά του από όλη την Ελλάδα και να συνεδριάσει για κάποια σοβαρά θέματα που απασχολούν την γενιά τους σε διάφορους τομείς".

Στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων που συμμετείχε, είχε την δυνατότητα να απευθύνει το παρακάτω ερώτημα στο κ. Σφακιανάκη, Διευθυντή της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος:

Κώστας Κατσούλης: Στον ελλαδικό χώρο υπάρχει ενδιαφέρον, πριν γίνει κάποιος χρήστης για όλα αυτά που μας είπατε ή τα μαθαίνει όλα εκ των υστέρων;

ΜΑΝΩΛΗΣ ΣΦΑΚΙΑΝΑΚΗΣ (Ταξίαρχος, Διευθυντής της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος): "Πάρα πολύ καλή η ερώτησή σου. Δυστυχώς η πρωτοβουλία είναι δική μας, δηλαδή εγώ και η Υπηρεσία Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος αυτή τη στιγμή ενημερώνει όλη τη χώρα από μια δικιά της πρωτοβουλία που ξεκινήστε από τον Διευθυντή της. Τι εννοώ; Εννοώ ότι δεν νοιάζεται κάποιος να ενημερώσει, μόνο με πρωτοβουλίες κάποιων ανθρώπων γίνεται.

Η ενημέρωση πιστεύω πρέπει να γίνεται από τα σχολεία, δηλαδή θα πρέπει να μπει μάθημα όχι να κάνεις προγραμματισμό, ο προγραμματισμός δεν ωφελεί σε τίποτα, να μάθεις τα βασικά γύρω από τα δίκτυα, γύρω από τα social media, γύρω από το ιντερνέτ και τις νέες τεχνολογίες.


Έπρεπε να είναι μάθημα από τις πρώτες τάξεις του δημοτικού σχολείου όπως συμβαίνει στην Αυστραλία και στον Καναδά κάνουν μάθημα σε νήπια πέντε ετών, τι είναι το διαδίκτυο, πως δουλεύει το διαδίκτυο και κάθε χρόνο ανάλογα με το επίπεδο ανεβαίνει και η ενημέρωση. Άρα, με λίγα λόγια πάσχουμε από ενημέρωση.

Ανεβαίνει η τεχνολογία, ανεβαίνουν οι απαιτήσεις αλλά όμως ο πολίτης δυστυχώς δεν έχει ενημέρωση. Αυτό διαπιστώνω εγώ." Στην ομιλία του, στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων, ο Κώστας αναφέρθηκε στα προβλήματα και τις δυσκολίες που επιφέρει η ραγδαία ανάπτυξη της τεχνολογίας κυρίως στις νεαρές ηλικίες.

Παρακολουθήστε το απόσπασμα:


Πηγή : filiatra net