Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου 2013

Συνεδριάζει το μεσημέρι το Δ.Σ. της ΚΕΔΕ για τουρισμό, οικονομικά και ανάπτυξη


Συνεδριάζει στη μία μετά το μεσημέρι το διοικητικό συμβούλιο της ΚΕΔΕ, με κύρια θέματα της ημερήσιας διάταξης το σχέδιο «Αθηνά» για τα πανεπιστήμια, το σχέδιο νόμου «Αναδιάρθρωση Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού, μείωση διοικητικών βαρών, απλούστευση διαδικασιών για την ενίσχυση της τουριστικής επιχειρηματικότητας και λοιπές διατάξεις», την εγκύκλιο του υπουργείου Ανάπτυξης «Σχεδιασμός και Κατάρτιση Αναπτυξιακού Προγραμματισμού Περιόδου 2014- 2020» και την εφαρμογή των διατάξεων του Ν.2121/1993 «Πνευματικά Δικαιώματα, συγγενικά δικαιώματα και πολιτιστικά θέματα».


Αυτή την ώρα αντιπροσωπεία της ΚΕΔΕ έχει συναντήσεις με Κ. Αρβανιτόπουλο και Ο. Κεφαλογιάννη για την «Αθηνά» και το νομοσχέδιο για τον τουρισμό.

Στις μία το μεσημέρι θα ακολουθήσει η συνεδρίαση με θέματα:

·      Ενημέρωση από τον πρόεδρο της ΚΕΔΕ Κώστα Ασκούνη για οικονομικά και θεσμικά ζητήματα.
·      Παρατηρήσεις και προτάσεις της ΚΕΔΕ επί του σχεδίου νόμου «Αναδιάρθρωση Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού, μείωση διοικητικών βαρών, απλούστευση διαδικασιών για την ενίσχυση της τουριστικής επιχειρηματικότητας και λοιπές διατάξεις». Εισηγητές: Φ. Προβατάς, πρόεδρος της Επιτροπής Αναπτυξιακών Προγραμμάτων και Τουρισμού. Ε. Χατζηνικολάου, επιστημονική συνεργάτης της Επιτροπής Αναπτυξιακών Προγραμμάτων και Τουρισμού.
·      Παρατηρήσεις και προτάσεις επί της 1ης Εγκυκλίου του υπουργείου Ανάπτυξης: «Σχεδιασμός και Κατάρτιση Αναπτυξιακού Προγραμματισμού Περιόδου 2014- 2020». Εισηγητές: Φ. Προβατάς, πρόεδρος της Επιτροπής Αναπτυξιακών Προγραμμάτων και Τουρισμού. Π. Μαΐστρος, επιστημονικός συνεργάτης της Επιτροπής Αναπτυξιακών Προγραμμάτων και Τουρισμού.
·      Προτάσεις της Επιτροπής Πολιτισμού, Παιδείας, Νεολαίας και Αθλητισμού σχετικά με την εφαρμογή των διατάξεων του Ν.2121/1993 «Πνευματικά Δικαιώματα, συγγενικά δικαιώματα και πολιτιστικά θέματα». Εισηγητής: Γ. Θεοδωρακόπουλος, πρόεδρος της Επιτροπής Πολιτισμού, Παιδείας, Νεολαίας και Αθλητισμού.

Πηγή : pelopsnews