Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου 2013

“Καθαρή” από σκουπιδοδεμάτια η “Μαραθόλακκα” μέχρι το Πάσχα;


ΑΡΜΑΓΕΔΔΩΝΑΣ ΣΤΗΝ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑ 

Τρεις ημέρες καίγονται τα χιλιάδες σκουπιδοδεμάτια στο δεματοποιητή της Ερμιονίδας, όπου έχει συντελεστεί ένα φοβερό περιβαλλοντικό έγκλημα. Ο κίνδυνος να συμβεί κάτι ανάλογο στη «Μαραθόλακκα» του Ταϋγέτου είναι υπαρκτός, αν και ο δήμαρχος Καλαμάτας, Παναγιώτης Νίκας, ανακοίνωσε…
…ότι τα περίπου 6.000 σκουπιδοδεμάτια θα έχουν εξαφανιστεί μέχρι το Πάσχα.
Ο κ. Νίκας δήλωσε ότι στη «Μαραθόλακκα» έχει εγκατασταθεί συνεργείο που επεξεργάζεται τα σκουπιδοδεμάτια. Ειδικότερα σημείωσε ότι εργάζονται 10-12 άτομα που επεξεργάζονται περίπου 70 δεμάτια την ημέρα. Επίσης είπε ότι όταν απαλλαγεί η «Μαραθόλακκα» ανάλογη παρέμβαση θα γίνει στο αθλητικό κέντρο της Θουρίας, όπου επίσης υπάρχουν εκατοντάδες εγκαταλειμμένα σκουπιδοδεμάτια.
Ακόμη ο δήμαρχος ανήγγειλε την αποκατάσταση της «Μαραθόλακκας» με εργολαβία της Περιφέρειας Πελοποννήσου.
Για τη κατάσταση στην Ερμιονίδα και γενικά για την επικινδυνότητα των δεματοποιητών, οι Οικολόγοι Πράσινοι σε καταγγελία τους υπογραμμίζουν: «Περιβαλλοντικός Αρμαγεδδώνας υφίσταται τρεις μέρες τώρα, από την καύση  30.000 τόνων δεματοποιημένων και χύδην, σύμμεικτων ΑΣΑ που είναι προσωρινά τοποθετημένοι στον χώρο του δεματοποιητή, στην Ερμιονίδα. Ήταν θέμα χρόνου να εκραγεί η ωρολογιακή βόμβα των δεματοποιητών. Σήμερα, σειρά έχει η Ερμιονίδα, αύριο κάπου αλλού.
Λύση υπάρχει και είναι συγκεκριμένη: Πρόληψη δημιουργίας - Διαλογή στην πηγή - Ανακύκλωση / Κομποστοποίηση και ΧΥΤΥ.
Εφόσον μάλιστα οι Δήμοι, χρόνια τώρα και δυστυχώς ακόμη και σήμερα, δηλώνουν αναρμοδιότητα ή ανικανότητα να την υλοποιήσουν, η μόνη που οφείλει - πρέπει και μπορεί να την βάλει στην πράξη είναι η ίδια η κοινωνία : μέσα από εταιρικά σχήματα κοινωνικής οικονομίας
Εμείς, οι Οικολόγοι Πράσινοι Πελοποννήσου δεν θα δείξουμε καμία ανοχή!!
Όχι άλλα λόγια, ήρθε η ώρα για πράξεις!!
Συμπαραστεκόμαστε στην Δημοτική Αρχή και ζητάμε την παρέμβαση του εισαγγελέα για την πλήρη διερεύνηση των ενδεχόμενων ευθυνών για το περιβαλλοντικό έγκλημα που εξελίσσεται.
Επιτέλους, πρέπει να λογοδοτήσουν όλοι όσοι συνέργησαν στην δημιουργία της τοξικής, βραδυφλεγούς βόμβας στο Κρανίδι και σε άλλες περιοχές της Πελοποννήσου και της Ελλάδας».
Πηγή : kalamatajournal