Πέμπτη 5 Ιουνίου 2014

Τριήμερη εκδρομή με τρένο σε Πελοπόννησο-Μεσσηνία!

Τριήμερη εκδρομή με τρένο για την εορτή της Πεντηκοστής και του Αγίου Πνεύματος στην Πελοπόννησο διοργανώνει ο Σύλλογος Φίλων Σιδηροδρόμου από το Σάββατο 7 έως και τη Δευτέρα 9 Ιουνίου! Οι περισσότεροι από 70 φίλοι του σιδηροδρόμου θα περάσουν όμορφα στο ταξίδι τους και θα διανυκτερεύσουν στην Κυπαρισσία.

Το πρόγραμμα έχει ως εξής:

ΣΑΒΒΑΤΟ 7 ΙΟΥΝΙΟΥ

07.40 Συγκέντρωση των εκδρομέων στο Σιδηροδρομικό Σταθμό του Προαστιακού Δουκίσσης Πλακεντίας. Όποιος επιθυμεί μπορεί να επιβιβασθεί στον «Προαστιακό Σιδηρόδρομο» σε άλλες ενδιάμεσες στάσεις του «Προαστιακού».
8.01 Επιβίβαση στο συρμό που έρχεται από το αεροδρόμιο και κατευθύνεται στο Κιάτο και αναχώρηση για το Νέο Σιδηροδρομικό Σταθμό Κορίνθου.
9.06 Άφιξη στο Ν.Σ.Σ. Κορίνθου, αποβίβαση και επιβίβαση, στην παράπλευρη μετρική γραμμή, σε αυτοκινητάμαξα τύπου RailBus που έχει μισθώσει ο Σ.Φ.Σ.
9.20 Αναχώρηση της αμαξοστοιχίας με πρώτο σταθμό το πανέμορφο Ναύπλιο.
11.20 Άφιξη στο Ναύπλιο. Ελεύθερος χρόνος για περιήγηση στην πόλη.
12.30 Αναχώρηση της αμαξοστοιχίας, με επόμενη στάση το Ελαιοχώρι.
14.00 Άφιξη στο Ελαιοχώρι. Παραμονή για φαγητό.
16.00 Αναχώρηση με επόμενη στάση τους Χράνους. Στάση για καφέ.
18.30 Αναχώρηση από τους Χράνους και μετάβαση για τον τελικό μας προορισμό, την Κυπαρισσία. Τακτοποίηση στα ξενοδοχεία. Βράδυ ελεύθερο - Διανυκτέρευση.

ΚΥΡΙΑΚΗ 8 ΙΟΥΝΙΟΥ

9.45 Αναχώρηση με πούλμαν από το Σιδηροδρομικό Σταθμό Κυπαρισσίας για ημερήσια εκδρομή σε Φιλιατρά, Χριστιανούπολη, Χώρα, Ανάκτορο Νέστορος, Πύλο, Μεθώνη. Επίσκεψη και ξενάγηση στα μνημεία της διαδρομής. Φαγητό στη Μεθώνη.
19.00 Επιστροφή στην Κυπαρισσία. Βράδυ ελεύθερο. Διανυκτέρευση.
Όσοι από τους εκδρομείς επιθυμούν, μπορούν να παραμείνουν όλη την ημέρα στην Κυπαρισσία, για περιήγηση της πόλης και μπάνιο στη θάλασσα.

ΔΕΥΤΕΡΑ 9 ΙΟΥΝΙΟΥ

9.15 Αναχώρηση, της αμαξοστοιχίας RailBus, από το Σιδηροδρομικό Σταθμό Κυπαρισσίας με προορισμό την Αρχαία Ολυμπία.
11.00 Άφιξη στην Αρχαία Ολυμπία, χρόνος ελεύθερος για περιήγηση στην πόλη και επίσκεψη στον αρχαιολογικό χώρο στο αρχαιολογικό μουσείο, τα δύο άλλα μουσεία, και τις εγκαταστάσεις του σιδηροδρομικού σταθμού.
13.00 Αναχώρηση με πούλμαν με προορισμό τον παραδοσιακό οικισμό Λαγκάδια του Νομού Αρκαδίας. Φαγητό - επίσκεψη του παραδοσιακού οικισμού.
16.00 Αναχώρηση με προορισμό τη Δημητσάνα, όπου θα γίνει στάση για καφέ και επίσκεψη του παραδοσιακού οικισμού.
17.30 Αναχώρηση με προορισμό το Ν.Σ.Σ. Κορίνθου.
20.30 Άφιξη στο Ν.Σ.Σ. της Κορίνθου.
20.39 Επιβίβαση στον «Προαστιακό» και επιστροφή στην Αθήνα.
21.44 Άφιξη στο Σιδηροδρομικό Σταθμό Δουκίσσης Πλακεντίας.

Όπως είπε στο «Θ» ο υπεύθυνος της εκδρομής, Σπύρος Φασούλας, περισσότερα από 70 άτομα έχουν δηλώσει συμμετοχή και σε αυτά θα προστεθούν όσοι επιβιβαστούν για μικρές αποστάσεις. Η εκδρομή θα γίνει με rail bus και είναι τουριστικό δρομολόγιο με Έλληνες, μέλη του Συλλόγου και φίλους του σιδηροδρόμου, αλλά και ξένους που αγαπούν το σιδηροδρομικό ταξίδι, για τις ομορφιές και τις μοναδικές εμπειρίες στη φύση που προσφέρει!

Ο ίδιος τόνισε ακόμη την ανάγκη οι τοπικές κοινωνίες να αντιληφθούν τη σημασία ανάπτυξης από τα τουριστικά δρομολόγια τρένων και σημείωσε πως, όπου και όταν οι τοπικές κοινωνίες και οι τοπικές αρχές αυτοδιοίκησης αντιλήφθηκαν την αξία του σιδηροδρόμου, τότε η περιοχή αναπτύχθηκε.

Του Ηλία Γιαννόπουλου


Πηγή : tharros news