Πέμπτη 5 Ιουνίου 2014

Επιστολή Σαρ. Κουκούμη για την αξιολόγηση των δημοτικών υπαλλήλων του Δήμου Τριφυλίας

«Μέ­σω της προ­ω­θού­με­νης α­ξι­ο­λό­γη­σης, η κυ­βέρ­νη­ση στο­χεύ­ει στη δι­α­μόρ­φω­ση ε­νός μι­κρού, ευ­έ­λι­κτου και ε­πι­τε­λι­κού κρά­τους, ε­νός κρά­τους στην υ­πη­ρε­σί­α των ε­πι­χει­ρη­μα­τι­κών ο­μί­λων και της κα­πι­τα­λι­στι­κής α­νά­πτυ­ξης. Στο πλαί­σιο αυ­τό, πε­ρι­λαμ­βά­νε­ται η α­να­τρο­πή των ερ­γα­σια­κών σχέ­σε­ων μέ­σα α­πό α­πο­λύ­σεις.Η α­ξι­ο­λό­γη­ση α­πο­τε­λεί ερ­γα­λεί­ο που δεν υ­πη­ρε­τεί τους ερ­γα­ζό­με­νους και τις δι­ευ­ρυ­μέ­νες λα­ϊ­κές α­νάγ­κες, δεν ο­δη­γεί στην πα­ρο­χή ποι­ο­τι­κών υ­πη­ρε­σι­ών, ού­τε στην ε­ξά­λει­ψη των αι­τι­ών που την υ­πο­βαθ­μί­ζουν.

Η κυ­βέρ­νη­ση και το α­στι­κό κρά­τος έρ­χε­ται με την α­ξι­ο­λό­γη­ση να χει­ρα­γω­γή­σει και να τρο­μο­κρα­τή­σει με αυ­ταρ­χι­κό­τε­ρα ερ­γα­λεί­α τους ερ­γα­ζό­με­νους δη­μο­σί­ους υ­παλ­λή­λους, να α­να­δεί­ξει τα νέ­α ε­πί­λε­κτα κρα­τι­κά στε­λέ­χη της δι­οί­κη­σης.» Το­νί­ζει ο ε­πι­κε­φα­λής της «Λα­ϊ­κής Συ­σπεί­ρω­σης» για τον δή­μο Τρι­φυ­λί­ας Σα­ράν­τος Κου­κού­μης σε ε­πι­στο­λή του προς τον δή­μαρ­χο τον πρό­ε­δρο του δη­μο­τι­κού συμ­βου­λί­ου και τους ε­πι­κε­φα­λείς των Δη­μο­τι­κών Πα­ρα­τά­ξε­ων για την α­ξι­ο­λό­γη­ση των υ­παλ­λή­λων του Δή­μου. Α­κο­λου­θεί η ε­πι­στο­λή του κ. Κου­κού­μη:

«κ. Δή­μαρ­χε,

Με το Νό­μο 4250/26.3.2014 “Δι­οι­κη­τι­κές Α­πλου­στεύ­σεις – Κα­ταρ­γή­σεις, Συγ­χω­νεύ­σεις Νο­μι­κών Προ­σώ­πων και Υ­πη­ρε­σι­ών του Δη­μό­σιου Το­μέ­α – Τρο­πο­ποί­η­ση Δι­α­τά­ξε­ων Π.Δ. 318/1992 (Ά 161) και λοι­πές ρυθ­μί­σεις” , που ψή­φι­σε πρό­σφα­τα, η συγ­κυ­βέρ­νη­ση Ν.Δ- Π.Α.Σ.Ο.Κ προ­χω­ρά ε­κτός των άλ­λων σε αν­τι­δρα­στι­κό­τε­ρη κα­τεύ­θυν­ση το ζή­τη­μα της α­ξι­ο­λό­γη­σης των δη­μο­σί­ων υ­παλ­λή­λων. Μέ­σω της προ­ω­θού­με­νης α­ξι­ο­λό­γη­σης, η κυ­βέρ­νη­ση στο­χεύ­ει στη δι­α­μόρ­φω­ση ε­νός μι­κρού, ευ­έ­λι­κτου και ε­πι­τε­λι­κού κρά­τους, ε­νός κρά­τους στην υ­πη­ρε­σί­α των ε­πι­χει­ρη­μα­τι­κών ο­μί­λων και της κα­πι­τα­λι­στι­κής α­νά­πτυ­ξης. Στο πλαί­σιο αυ­τό, πε­ρι­λαμ­βά­νε­ται η α­να­τρο­πή των ερ­γα­σια­κών σχέ­σε­ων μέ­σα α­πό α­πο­λύ­σεις.Η α­ξι­ο­λό­γη­ση α­πο­τε­λεί ερ­γα­λεί­ο που δεν υ­πη­ρε­τεί τους ερ­γα­ζό­με­νους και τις δι­ευ­ρυ­μέ­νες λα­ϊ­κές α­νάγ­κες, δεν ο­δη­γεί στην πα­ρο­χή ποι­ο­τι­κών υ­πη­ρε­σι­ών, ού­τε στην ε­ξά­λει­ψη των αι­τι­ών που την υ­πο­βαθ­μί­ζουν.Η κυ­βέρ­νη­ση και το α­στι­κό κρά­τος έρ­χε­ται με την α­ξι­ο­λό­γη­ση να χει­ρα­γω­γή­σει και να τρο­μο­κρα­τή­σει με αυ­ταρ­χι­κό­τε­ρα ερ­γα­λεί­α τους ερ­γα­ζό­με­νους δη­μο­σί­ους υ­παλ­λή­λους, να α­να­δεί­ξει τα νέ­α ε­πί­λε­κτα κρα­τι­κά στε­λέ­χη της δι­οί­κη­σης.

Τους σκο­πούς αυ­τούς υ­πη­ρε­τούν οι πο­σο­στώ­σεις (βαθ­μο­λό­γη­ση πο­σο­στού 15% των υ­παλ­λή­λων με βαθ­μούς α­πό 1 έ­ως 6) και οι κα­τη­γο­ρι­ο­ποι­ή­σεις, που ε­πι­βάλ­λον­ται με το ν.4250/14 και τα κρι­τή­ρια με τα ο­ποί­α θα α­ξι­ο­λο­γούν­ται οι δη­μό­σιοι υ­πάλ­λη­λοι.Θέ­λουν το 15% των υ­παλ­λή­λων να παίρ­νει το δρό­μο της α­πό­λυ­σης, να τί­θε­ται σε κα­τά­στα­ση ο­μη­ρί­ας. Θέ­λουν να κα­ταρ­γούν τμή­μα­τα και δι­ευ­θύν­σεις, να υ­πο­βαθ­μί­ζουν άλ­λα, να α­ξι­ο­λο­γούν δη­λα­δή τις δη­μό­σι­ες δο­μές με ι­δι­ω­τι­κο­οι­κο­νο­μι­κά κρι­τή­ρια, α­νά­λο­γα με τη βι­ω­σι­μό­τη­τα τους, την ο­λό­πλευ­ρη ε­φαρ­μο­γή της σχέ­σης κό­στους- ο­φέ­λους, το κυ­νή­γι του κέρ­δους.Στα μέ­σα Α­πρι­λί­ου στάλ­θη­κε εγ­κύ­κλιος στο δή­μο μας και σε ό­λες τις δη­μό­σι­ες υ­πη­ρε­σί­ες.

Με τη συγ­κε­κρι­μέ­νη εγ­κύ­κλιο δη­λώ­νε­ται ό­τι ο ε­πι­με­ρι­σμός του πο­σο­στού των υ­παλ­λή­λων που θα κα­τα­νε­μη­θούν ως “ά­ρι­στοι”, “κα­λοί”, “μέ­τριοι”, θα γί­νει για το σύ­νο­λο του προ­σω­πι­κού και ο ε­πι­με­ρι­σμός των πο­σο­στών α­νά κλί­μα­κα βαθ­μο­λό­γη­σης θα γί­νει στο ε­πί­πε­δο τον ορ­γα­νι­κών μο­νά­δων εί­τε α­πό το Γε­νι­κό Γραμ­μα­τέ­α του Δή­μου εί­τε α­πό το Δή­μαρ­χο! Αυ­τό πρα­κτι­κά ση­μαί­νει ό­τι τα συγ­κε­κρι­μέ­να πρό­σω­πα θα α­πο­φα­σί­σουν σε ποι­ές υ­πη­ρε­σί­ες θα ε­πι­με­ρι­στεί το “ά­ρι­στα”, σε ποι­ές το “κα­λός” και σε ποι­ές το “μέ­τριος” που πρα­κτι­κά ση­μαί­νει ό­τι τα συγ­κε­κρι­μέ­να πρό­σω­πα θα α­πο­φα­σί­σουν και θα υ­πο­γρά­ψουν το ποι­ες υ­πη­ρε­σί­ες θα μεί­νουν α­νοι­χτές και ποι­ες θα κλεί­σουν ή θα ξε­που­λη­θούν προ­σε­χώς!

Ή­δη, κ. Δή­μαρ­χε το μό­νι­μο προ­σω­πι­κό του Δή­μου έ­χει μει­ω­θεί ση­μαν­τι­κά: α­πό 177 υ­παλ­λή­λους στην αρ­χή της θη­τεί­ας σας έ­χει φτά­σει τους 162 στο τέ­λος του 2013. Αν υ­λο­ποι­ή­σε­τε τη συγ­κε­κρι­μέ­νη εγ­κύ­κλιο, θα έ­χου­με νέ­α μεί­ω­ση του μό­νι­μου προ­σω­πι­κού του­λά­χι­στον κα­τά 24 υ­παλ­λή­λους και κά­ποι­ες υ­πη­ρε­σί­ες θα κλεί­σουν. Θα δε­χτεί­τε να συν­δέ­σε­τε το ό­νο­μά σας στο τέ­λος της δη­μαρ­χια­κής σας θη­τεί­ας με αυ­τή την αρ­νη­τι­κή ε­ξέ­λι­ξη για το προ­σω­πι­κό και τις υ­πη­ρε­σί­ες του Δή­μου;

Α­παι­τού­με α­πό τη δι­οί­κη­ση του Δή­μου να μην υ­πα­κού­σει στις εν­το­λές της κυ­βέρ­νη­σης, να μη στα­λεί κα­μί­α δι­α­πι­στω­τι­κή πρά­ξη για α­ξι­ο­λό­γη­ση υ­πη­ρε­σι­ών και ερ­γα­ζο­μέ­νων, να κα­ταρ­γη­θεί ο νό­μος στην πρά­ξη.Α­παι­τού­με να πά­ρουν θέ­ση ό­λες οι δη­μο­τι­κές πα­ρα­τά­ξεις, οι νυν και οι νε­ο­ε­κλε­γεί­σες, να κα­τα­δι­κά­σουν και να α­παι­τή­σουν να κα­ταρ­γη­θεί ο νό­μος 4250/14, ο ο­ποί­ος με την α­ξι­ο­λό­γη­ση των υ­παλ­λή­λων στο Δή­μο φέρ­νει την κα­τάρ­γη­ση και το ξε­πού­λη­μα υ­πη­ρε­σι­ών και γε­μί­ζει τη δε­ξα­με­νή α­νέρ­γων.


Πηγή : kyparissiotis