Πέμπτη 5 Ιουνίου 2014

Οδηγός άφησε στο δρόμο υποψήφιους πανελλαδικών

Οδηγός του ΚΤΕΛ αρνήθηκε να επιβιβάσει μαθητές που επέστρεφαν στα σπίτια τους, στο Δώριο, από το εξεταστικό κέντρο του Μελιγαλά, όπου έδιναν πανελλαδικές εξετάσεις. Ο οδηγός προερχόταν από αναρρωτική άδεια και δεν ήξερε ότι οι μαθητές δεν πληρώνουν εισιτήριο για τη μεταφορά τους από και προς το εξεταστικό κέντρο. Τους ζήτησε λοιπόν εισιτήριο και όσοι μαθητές δεν είχαν να πληρώσουν, έμειναν στο Μελιγαλά. Μετά από επικοινωνία της διευθύντριας του εξεταστικού κέντρου με το ΚΤΕΛ μισθώθηκε ταξί για τη μετακίνηση των μαθητών στο Δώριο.

Σύμφωνα με όσα είπε στην «Ε» ο υπεύθυνος του γραφείου κίνησης του ΚΤΕΛ Γιώργος Πετρουλάκης, ο οδηγός -λόγω της δικαιολογημένης απουσίας του από την υπηρεσία- δεν γνώριζε ότι η μετακίνηση μαθητών που συμμετέχουν στις πανελλαδικές εξετάσεις γίνεται δωρεάν, γι’ αυτό και ζήτησε από τους μαθητές να κόψουν εισιτήριο προκειμένου να επιβιβαστούν. Παράλληλα, ο Γ. Πετρουλάκης εκτίμησε ότι ενδεχομένως να μπέρδεψε επιπλέον τον οδηγό το γεγονός ότι το συγκεκριμένο δρομολόγιο δεν περιλαμβανόταν σε αυτά της μεταφοράς μαθητών κατά τη διάρκεια της φετινής σχολικής περιόδου.

«Σε κάθε περίπτωση ζητούμε συγγνώμη για την ταλαιπωρία των παιδιών, τα οποία πάντως μετακινήθηκαν στα σπίτια τους με ταξί που μίσθωσε το ΚΤΕΛ, αμέσως όταν ενημερωθήκαμε για το περιστατικό από τη διευθύντρια του εξεταστικού κέντρου, ενώ σε όσα τελικά κατέβαλαν το τίμημα του εισιτηρίου, αυτό θα επιστραφεί» δήλωσε ο υπεύθυνος του γραφείου κίνησης. Σημειώνεται ότι σύμφωνα με την καταγγελία που έγινε στην «Ε», ο οδηγός λεωφορείου του υπεραστικού ΚΤΕΛ Μεσσηνίας, στο χθεσινό δρομολόγιο Μελιγαλάς - Δώριο, αρνήθηκε την επιβίβαση σε μαθητές που έδιναν πανελλαδικές εξετάσεις, επειδή τα παιδιά δεν είχαν εισιτήρια.

(φωτογραφία αρχείου)


Πηγή : eleutheriaonline