Παρασκευή 6 Ιουνίου 2014

Ο Π. Κατσίβελας ανακηρύχθηκε και επισήμως δήμαρχος Τριφυλίας

Την επικύρωση του εκλογικού αποτελέσματος για το Δήμο Τριφυλίας έκανε χθες το Πολυμελές Πρωτοδικείο Κυπαρισσίας ανακηρύσσοντας επιτυχόντα συνδυασμό τον συνδυασμό «Τριφυλία Ξεκινάμε» με δήμαρχο τον Παναγιώτη Κατσίβελα.

Ωστόσο ενδιαφέρον είχαν οι κληρώσεις με ισοψηφίες που υπήρχαν σε δύο τοπικές κοινότητες του δήμου, όπου και στις δύο περιπτώσεις η κλήρωση ήταν ευνοϊκή για το συνδυασμό του κ. Κατσίβελα, οπότε οι πρόεδροι που εκλέγονται είναι από το συνδυασμό του. Συγκεκριμένα, στην Τ.Κ. Καλίτσαινας στη ΔΕ Αυλώνας υπήρχε ισοψηφία των συνδυασμών «Τριφυλία Ξεκινάμε» και «Ριζοσπαστική Αυτοδιοικητική Κίνηση Τριφυλίας» με 25 ψήφους.

Η κλήρωση ανέδειξε νικητή τον πρώτο συνδυασμό και έτσι πρόεδρος εκλέγεται ο Σωτήρης Κολοσκόπης. Στην Τ.Κ. Ραυτόπουλου της ΔΕ Τριπύλας υπήρχε ισοψηφία μεταξύ των συνδυασμών «Τριφυλία Ξεκινάμε» και «Τριφυλία Αλλάζει» με 48 ψήφους αλλά και σ' αυτή την περίπτωση η τύχη ευνόησε τον πρώτο συνδυασμό και έτσι πρόεδρος εκλέγεται ο Γιώργος Μανωλόπουλος.

Επίσης κληρώσεις έγιναν και για άλλες ισοψηφίες που είχαν να κάνουν με την σειρά κατάταξης υποψηφίων στο σύνολο του συνδυασμού, με επιλαχόντες δημοτικούς σε δημοτικές ενότητες αλλά και με τοπικούς συμβούλους.

Κ.Μπ.


Πηγή : eleutheria online