Κυριακή 15 Δεκεμβρίου 2013

Ήρθε η μονάδα του βιολογικού καθαρισμού στο Κοπανάκι, έγινε και έλεγχος των έργων στην πλατεία

Ξεκινήσαμε από την πλατεία Κοπανακίου, όπου κλιμάκια μηχανικών από την Καλαμάτα και τον δήμο μας, έλεγξαν το …μισοτελειωμένο έργο της ανάπλασης του κέντρου Κοπανακίου. Δυστυχώς το πρόγραμμα “Θησέα” διέκοψε απότομα την χρηματοδότηση και έτσι τα πράγματα έμειναν στην μέση. Ένα μήνα ακόμα και θα είχαν τελειώσει και τα πεζοδρόμια και το πέντε επί πέντε.

Να θυμίσουμε ότι η ανάπλαση προέβλεπε και άλλα πράγματα και ανάμεσά τους “βοτανικό” κήπο πάνω από τις γραμμές. Κάποιος θύμισε ότι πριν την ανάπλαση η πλατεία γινόταν …λίμνη με την πρώτη βροχή και ποτάμι ο δρόμος στη δυτική πλευρά. Επίσης δεν υπήρχαν τα απαραίτητα έργα υποδομής -υπόγεια καλώδια ηλεκτρισμού και υδραυλικά συστήματα, ούτε φυσικά ο μεγάλος αγωγός ομβρίων από την μια πλευρά στην άλλη, που εξαφάνισε τις πλημμύρες. Τα συμπεράσματα για την ορθότητα των έργων που έγιναν -παρουσία και του κατασκευαστή Περικλή Μαρκόπουλου- δεν μας έγιναν γνωστά και αναμένονται.

Στη συνέχεια οι μηχανικοί του δήμου μας κ. Γιώργος Γκόνης, διευθυντής της τεχνικής υπηρεσίας και η κ. Τσαφαρά, επισκέφθηκαν τον χώρο τοποθέτησης της μονάδας βιολογικού καθαρισμού και εκεί μας ενημέρωσαν για την αποστολή των τευχών δημοπράτησης του υπόλοιπου έργου και της επέκτασής του σε όλο το Κοπανάκι, στην αντίστοιχη υπηρεσία της Περιφέρειας.


Πηγή : kopanaki news