Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου 2013

Ο Σύνδεσμος Σιδηροκαστριτών Τριφυλίας γιόρτασε τον πολιούχο του στην Αθήνα

Κυριακή 15 Δεκεμβρίου 2013, ο Σύνδεσμος Σιδηροκαστριτών γιόρτασε τον πολιούχο του Αγ. Νικόλαο στην αίθουσα ”ΔΗΜΟΣΘΕΝΗ ΚΑΚΚΑΒΑ” στην Αθήνα. Μέσα σε μία ζεστή ατμόσφαιρα πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη αρτοκλασία υπέρ υγείας των απανταχού Σιδηροκαστριτών.4 Στα πλαίσια της εκδήλωσης παρουσιάστηκε για πρώτη φορά το βιβλίο του συμπατριώτη μας από την Αυστραλία κ. Σωτήρη Δημ. Μανωλόπουλου “Ελπιδοφόρο χάραμα του μετανάστη” (τα έσοδα από την πώλησή του με εντολή του Σιδηροκαστρίτη συγγραφέα προσφέρονται για την ενίσχυση του συλλόγου μας). Οι παρευρισκόμενοι γεύτηκαν παραδοσιακούς μεζέδες και κρασί από το χωριό μας, ενώ λειτουργούσε μικρό παζάρι δώρων για την ενίσχυση του 5συλλόγου μας.

Την εκδήλωση τίμησαν, μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος της Παμμεσσηνιακής Ένωσης Αθηνών κ. Αλέξανδρος Δασκαρόλης και ο ταμίας της κ. Γεώργιος Ραμπατσουλέας, ο β΄ αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Συλλόγων-Συνδέσμων Τριφυλίας κ. Νικόλαος Καρυώτης, η Πρόεδρος του Καππαδοκικού Σωματείου Μ. Ασίας «Αγ. Ιωάννης ο Ρώσσος» κα Βάσω Καπετανίδου, ο Αντιστράτηγος ε.α. Επίτιμος Υπαρχηγός Ελληνικής Αστυνομίας και συγγραφέας κ. Δημήτρης Π. Μητρόπουλος από το Αρτίκι και ο 3πρώην διαμερισματικός σύμβουλος του Δήμου Αθηναίων κ. Γιάννης Φωτόπουλος με καταγωγή από το Δώριο. Επίσης, παρευρέθηκαν οι πρώην πρόεδροι του συλλόγου μας Γιώργος Λυμπερόπουλος και Ηρακλής Μπινιώρης, καθώς και τα πρώην μέλη του Δ.Σ. κα Μηλιά Λιακάκη, κα Ξένη Κωνσταντοπούλου και κ. Ηλίας Λιακάκης.

Ο Σύνδεσμος Σιδηροκαστριτών ευχαριστεί θερμά όσους τον στήριξαν με την παρουσία τους αλλά και όσους βοήθησαν στην εκδήλωση. Τα εδέσματα2 ήταν προσφορά του Συνδέσμου Σιδηροκαστριτών και συγκεκριμένα βοήθησαν γι’ αυτό τον σκοπό οι κυρίες Νικολέττα Αθανασοπούλου, Ευσταθία Κωνσταντοπούλου, Γαρυφαλλιά Καζάνη, Μαρία Αντωνοπούλου, Ελένη Γαλάνη και οι κυρίες του συμβουλίου μας Ευσταθία Λιακάκη και Γαλάνη Αλεξάνδρα. Για το κρασί το μίνι μάρκετ του χωριού μας. Για το παζάρι δώρων τις κυρίες Μαρία Αντωνοπούλου, Μαλάμω Μανωλοπούλου και τη δεσποινίδα Ξένια Αγγελάκου! Και του χρόνου, με υγεία!Και καλές γιορτές!

Το Δ.Σ. Μαρία Λιακάκη


Πηγή : kyparissiotis