Δευτέρα 7 Ιανουαρίου 2013

Υπογράφτηκε η σύμβαση για την αεροπορική σύνδεση της Καλαμάτας με το Μιλάνο


ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ
 
Η κρίση είναι βαθιά και θα κρατήσει, η έλλειψη ρευστότητας είναι ασφυκτική, ωστόσο ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου, Δημήτρης Μανιάτης, προσδοκά ότι η Μεσσηνία θα προοδεύσει οικονομικά χάρη στην ένταξή της στον παγκόσμιο τουριστικό χάρτη. Σήμερα μίλησε για πολλές αεροπορικές συνδέσεις της περιοχής με το εξωτερικό αλλά και το εσωτερικό…
Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε από κοινού με τον πρόεδρο της ΕΤΑΠ (αναπτυξιακή εταιρία του Επιμελητηρίου), Γιώργο Γκούμα, ο Δημήτρης Μανιάτης ανακοίνωσε ότι υπογράφηκε η σύμβαση με την Ryanair, η οποία θα εκτελεί αεροπορικά δρομολόγια από το Μιλάνο στην Καλαμάτα και αντίστροφα. Θα είναι τακτικές πτήσεις και όχι tsarter. Θα γίνονται δύο δρομολόγια την εβδομάδα από τον Απρίλιο έως και τον Οκτώβριο.
Ο κ. Μανιάτης εκτίμησε ότι από αυτή την αεροπορική σύνδεση η τοπική οικονομία μπορεί να αποκτήσει έναν τζίρο ύψους 6.000.000 ευρώ περίπου, ενώ τόνισε ότι θα ωφεληθεί το σύνολο της οικονομίας, διότι ο τουρισμός συνδέεται με όλα τα επαγγέλματα. Πρόσθεσε δε ότι εφόσον δημιουργηθεί μεγάλη τουριστική κίνηση θα ενδιαφερθούν και οι ιδιώτες για να επενδύσουν στην περιοχή.
Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου σημείωσε ότι η γραμμή Μιλάνου-Καλαμάτας ήδη έχει ενταχθεί στην ιστοσελίδα της Ryanair και μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να κλείσουν εισιτήρια.
Ακόμη σημείωσε ότι το καλοκαίρι θα γίνονται πτήσεις από Μόναχο, Ντίσελντορφ και Στοκχόλμη, ενδεχομένως και από το Ισραήλ.
Στις 6 Ιουλίου, πρόσθεσε ο κ. Μανιάτης, θα ξεκινήσουν τα δρομολόγια και από το Λονδίνο, από την EasyJet, για τα οποία τόνισε ότι το Επιμελητήριο έχει προτείνει στην εταιρία να αρχίσουν αυτά νωρίτερα, κάτι που δεν αποκλείεται να συμβεί.
Στη συνέχεια σημείωσε ότι το Επιμελητήριο προσπαθεί να εξασφαλίσει τη δημιουργία αεροπορικής γραμμής από τη Βαρσοβία της Πολωνίας, η οποία τόνισε ότι είναι πολύ σημαντική, δεδομένου ότι δεν υπάρχει σύνδεση με τις χώρες της ανατολικής Ευρώπης.
Κατά τα άλλα τόνισε ότι είναι πολύ σημαντική η σύνδεση της Καλαμάτας με τη Θεσσαλονίκη, από την εταιρία Astra Airlines. Τώρα γίνονται δύο δρομολόγια την εβδομάδα, κάθε Παρασκευή και Κυριακή βράδυ, ενώ, με παρέμβαση του Επιμελητηρίου, στις 17 Ιανουαρίου τα δρομολόγια θα αλλάξουν, θα γίνονται κάθε Πέμπτη και Κυριακή απόγευμα, ώστε να εξυπηρετείται καλύτερα ο κόσμος. Επίσης από τον Απρίλιο τα δρομολόγια αυτά θα αυξηθούν σε τέσσερα ή πέντε.
Επιπροσθέτως ο κ. Μανιάτης σημείωσε ότι το Επιμελητήριο συνεργάζεται με το Επιμελητήριο Ιωαννίνων και τις Μινωικές Αερογραμμές, ώστε να δημιουργηθεί αεροπορική γραμμή που θα συνδέει το Ηράκλειο της Κρήτης με την Καλαμάτα και τα Ιωάννινα.
Τέλος αναφέρθηκε στα δρομολόγια της Aegean, Αθήνας-Καλαμάτας.
Ο κ. Μανιάτης σημείωσε πως η Πελοπόννησος και κυρίως η Μεσσηνία γίνονται με το χρόνο τουριστικός προορισμός, κάτι που είπε ότι είναι πολύ σημαντικό για την οικονομική ανάπτυξη της περιοχής. Πρόσθεσε δε ότι είναι καθοριστικός ο ρόλος που έπαιξε και παίζει η «Costa Navarino» για την ένταξη της Μεσσηνίας στον παγκόσμιο τουριστικό χάρτη και την τουριστική της αναβάθμιση.
Στ.Μ.
Πηγή : kalamatajournal