Τετάρτη 9 Ιανουαρίου 2013

Αποκαλύφθηκε στη Μακεδονία: Νοθεία ελαιολάδου με δυσφήμηση Καλαμάτας


Αλλη μια περίπτωση νοθείας ελαιολάδου αποκαλύφθηκε στη Βόρεια Ελλάδα, στην οποία μάλιστα γίνεται δυσφήμηση του μεσσηνιακού προϊόντος καθώς ο τυποποιητής χρησιμοποιεί ως τόπο παραγωγής την Καλαμάτα. Οπως ανακοίνωσε ο ΕΦΕΤ, το "έξτρα παρθένο ελαιόλαδο" ήταν μείγμα σπορέλαιων που είχε βαφτεί με τεχνητό τρόπο ώστε να δίνει την εντύπωση ελαιολάδου.
Αναλυτικά στην ανακοίνωση του ΕΦΕΤ σημειώνονται τα εξής:
"Τη διακίνηση προϊόντος που αποτελείται από μείγμα σπορέλαιων τεχνητά κεχρωσμένων, το οποίο πωλείται με την ένδειξη "εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο", διαπίστωσε ο ΕΦΕΤ και συγκεκριμένα η Περιφερειακή Διεύθυνση Κεντρικής Μακεδονίας, σε συνεργασία με το ΣΔΟΕ και τη Β’ Χημική Υπηρεσία Θεσσαλονίκης.
Πρόκειται για το προϊόν με την εμπορική επωνυμία "Ελαιωνίς", σε συσκευασία των 5 l. και ημερομηνία λήξης 31-12-2015, το οποίο φέρει τις ενδείξεις "Prodyced - Bottled Athinais SA, Makris 40, Kalamata" και διατίθεται στην αγορά από την εταιρεία "Παύλος Ιντας", Μπουμπουλίνας 76, Σταυρούπολη Θεσσαλονίκης.                                         
Ο ΕΦΕΤ απαίτησε την άμεση ανάκληση - απόσυρση του συνόλου της συγκεκριμένης παρτίδας από το ανωτέρω νοθευμένο - μη ασφαλές προϊόν από την εσωτερική αγορά και ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι.
Καλούνται οι καταναλωτές, που έχουν ήδη προμηθευτεί το προϊόν να μην το καταναλώσουν".
Πηγή : eleftheriaonline