Παρασκευή 11 Ιανουαρίου 2013

ΠΑΝΤΡΙΦΥΛΙΑΚΟΣ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ Δ.Ο.Υ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ- ΕΚΤΑΚΤΟ Δ.Σ. ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΜΕΓΑΛΟ ΛΟΥΚΕΤΟ

ρεπορτάζ ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΠΟΖΙΚΑΣ
ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ με γενικό ξεσηκωμό σήμανε για τους Τριφύλιους η τελευταία ημέρα λειτουργίας της Δ.Ο.Υ Κυπαρισσίας που εξυπηρετούσε την περιοχή με τους κατοίκους και μπροστάρη τον Εμπορικό Σύλλογο να προβεί σε συμβολική κατάληψη της υπηρεσίας για αρκετές ώρες παρουσία φορέων, συλλόγων όπως των Τριτέκνων, εκπροσώπων της αυτοδιοίκησης οι οποίοι δέχθηκαν τα πυρά των δημοτών για την αδράνεια καθώς εδώ και ένα 48ωρο ζητούσαν επίμονα έκτακτη συνεδρίαση του Δ.Σ. Τριφυλίας.
Ο κόμπος έφτασε στο χτένι και θέλουν να καταντήσουν...χωριό την πόλη και την περιοχή είπε χωρίς να μασήσει τα λόγια του ο Πρόεδρος του Εμπορικού συλλόγου κ. Παναγιωτόπουλος εξηγώντας ότι "αυτή την στιγμή αποψιλώνεται η περιοχή από τις υπηρεσίες και όταν μιλούν για ανάπτυξη πρέπει οι πολιτικοί να εννοούν την ενίσχυση των νευραλγικών τομέων του Δημοσίου και όχι την απαξίωση τους, ενώ οι πολίτες και επιχειρηματίες θα αναγκαστούν να διανύσουν απόσταση 160 χιλιομέτρων για να περατώσουν τις υποθέσεις τους" για να προσθέσει ότι "ενώ τα ΚΕΦ δεν έχουν θεσμοθετηθεί ακόμα κι αν λειτουργήσουν με 2 άτομα σε μια περιοχή 30.000 κατοίκων". Αποκάλυψε μάλιστα ότι η ΔΟΥ Κυπαρισσίας έχει 'έσοδα 21,6 εκ. ευρώ όταν η αντίστοιχη εφορία της Αμαλιάδας έχει έσοδα 32 εκ. ευρώ με πολύ μεγαλύτερο πληθυσμό συγκριτικά και ξέρουμε ότι παραμένει, για αυτό τον λόγο ζητάμε να παραμείνει καθώς οι συναλλασσόμενοι φτάνουν τις 38.000 ενώ οι κάτοικοι που εξυπηρετούνται τους 30.000 κατανοούμε ότι η παραμονή της πρέπει να είναι εξασφαλισμένη". Μίλησε για απίστευτες πολιτικές μεθοδεύσεις ενώ εξήγησε ότι "θα μείνει μια έρημα πόλη και ένα χωριό τους επόμενους μήνες".
ΟΙ ΧΑΡΤΟΓΙΑΚΑΔΕΣ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΝΟΥΝ ΑΣΚΗΣΕΙΣ ΕΠΙ ΧΑΡΤΟΥ
Ο Πρόεδρος του Δ.Σ. κ. Μπασδάνης κατέθεσε την άποψη ότι "φταίνε συνολικά οι πολιτικές του μνημονίου όπως τις αντιλαμβάνεται ο πολίτης και στέλνουμε μήνυμα στους χαρτογιακάδες της εξουσίας που κάνουν ασκήσεις επί χάρτου χωρίς να γνωρίζουν τα πραγματικά δεδομένα της περιοχής" για να συμπληρώσει ότι "είμαστε αγανακτισμένοι και θυμωμένοι στέλνοντας το μήνυμα ότι η τοπική κοινωνία θα οδηγηθεί σε μεγάλη οργή, ωστόσο υπάρχει τρόπος να ανατραπούν οι αποφάσεις σε επίπεδο Δήμου και ως κοινωνία ώστε να μην ερημοποιηθεί ο τόπος μας, δεν είμαστε πολύ αισιόδοξοι αλλά πιστεύω ότι ο κόσμος κι εμείς να λέμε την αλήθεια προς την κοινωνία και να κοινοποιούμε τους αγώνες μας". Για το ΚΕΦ εξήγησε ότι "υπάρχει χώρος στο ισόγειο του Δημαρχείου για στέγαση της υπηρεσίας αλλά οι 2 υπάλληλοι δεν θα μπορούν να κάνουν τίποτα περισσότερο από την υποδοχή των πολιτών" εκτιμώντας ότι το νόημα δεν είναι το ΚΕΦ αλλά η πρωτοβουλία να υπάρξει συνέχεια σε μια υπηρεσία που βάζει λουκέτο με κάθε τρόπο...
Ο επικεφαλής της ελάσσονος μειοψηφίας κ. Κουκούμης επισήμανε ότι "η αφαίμαξη υπηρεσιών οδηγεί σε απαξίωση την Τριφυλία και έχουμε το τελειωτικό χτύπημα μετά το κλείσιμο σχολείων, παιδικών σταθμών, ΙΚΑ και η μόνη υπηρεσία εξυπηρέτησης αποτελεί παρελθόν και κυρίως θα έχουμε οικονομική ταλαιπωρία για το κοινό" καταγγέλοντας τους αρμόδιους για κάθετες καταργήσεις  χωρίς να λαμβάνουν υπόψη τις ιδιαιτερότητες κάθε περιοχής για να καταλήξει ότι "έχουμε μεγάλες αποστάσεις με το κέντρο του Νομού και ο λαός δεν πρέπει να ανεχτεί την κατάσταση, πρέπει να ξεσηκωθεί για να ανατρέψει αυτή την βαρβαρότητα που δεχόμεθα αυτή την φορά".
Αρκετοί πολίτες εξέφρασαν αργότερα την διαμαρτυρία τους με τη συμβολική κατάληψη στην ΔΟΥ θεωρώντας ότι οδηγούμαστε σε απαξίωση και οι εφορίες μπορεί να καταλήξουν κάποια στιγμή σε χέρια μεγάλων εταιριών, ενώ αρκετοί τόνισαν ότι απαιτείται οργανωμένος αγώνας. Ο Παν. Μιχαλόπουλος από το Καλονερό ότι "έτσι μα κατάντησαν ενώ η πόλη συρικνώνεται η πόλη και έπεται   συνέχεια και τα χωριά μας έσβησαν εδώ και καιρό".
Στην κατάληψη που μετά το πέρας αποφασίστηκε έκτακτο Δημοτικό συμβούλιο ήταν παρών μέλη του Εμπορικού συλλόγου, του συλλόγου τριτέκνων, οι δημοτικοί σύμβολοι κ. Ζαχαρίας Κανελλόπουλος και Μαρία Πανουσιοπούλου που έδωσε το παρών, ενώ αργότερα ήρθε ο Δήμαρχος. Ο Γιάννης Κατσαργύρης μετά από πιέσεις ζήτησε τηλεφωνική επικοινωνία με τον υφυπουργό Οικονομικών κ. Μαυραγιάννη ενώ οργισμένοι πολίτες θεώρησαν ότι ο Δήμος όφειλε να δείξει καλύτερα αντανακλαστικά για την αγωνιστική διεκδίκηση παραμονής της υπηρεσίας.

Πηγή : radio936