Τετάρτη 10 Ιουλίου 2013

Πολιτιστική απραξία στη Τριφυλία - χωρίς πολιτιστικό καλοκαίρι και ευτυχώς υπάρχουν οι σύλλογοί

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ απραξία παραμένει στη Τριφυλία με το περίφημο...πολιτιστικό καλοκαίρι να πάει περίπατο φέτος εκτός από τις εκδηλώσεις που έχουν προγραμματίσει οι Σύλλογοι και ελάχιστες Δημοτικές ενότητες που βάζουν μόνο τα ηχητικά...

Παρά το γεγονός ότι κάποτε οι Δήμοι ήταν γαλαντόμοι για τα πανηγύρια και τα εδέσματα που αργότερα περιορίστηκαν, αυτή την φορά η φράση ότι δεν κουνιέται φύλλο τα λέει όλα! Στην ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ εκτός από την βραδιά πιάνου με το Δημοτικό Ωδείο Κυπαρισσίας και την γιορτή του Παιδικού σταθμού Γελαστή Πολιτεία που έγινε την Δευτέρα και γράφουμε σε άλλο σχόλιό μας, δεν υπάρχει φως στον ορίζοντα. Στη παραλία θα γίνει το Πρωτάθλημα Ξυλορακέτας και στα χωριά οι τοπικές γιορτές λόγω της ετήσιας συνάντησης των κατοίκων. Από εκεί και πέρα πολιτιστική ξεραίλα. Ευτυχώς που θα γίνει από συλλόγους η Ρεμπέτικη βραδιά, μια εκδήλωση για ποιητές αλλά και συνελεύσεις πολιτών για θέματα της πόλης.

Στα ΦΙΛΙΑΤΡΑ μπορεί να μην έγινε γιορτή καρπουζιού όμως μάλλον θα γίνουν τα Βλαχέρνεια, ενώ μοναδική όαση αποτελεί ο Κινηματογράφος στο αίθριο του Δημαρχείου χάρη στο πείσμα του Νίκου Αντωναρόπουλου. Εκδηλώσεις κάνει ο Σύλλογος Φιλοπροόδων λόγω της κας Παντελάκη όπως και η κα Μακρή με το Σύλλογο Γυναικών που έχει δική του γωνιά στη πλατεία.

Στους ΓΑΡΓΑΛΙΑΝΟΥΣ μοναδική γιορτή το επόμενο Σαββατοκύριακο αποτελούν τα Αγαπήνεια ενώ δεν πρόκειται να υπάρξουν άλλες εκδηλώσεις πέραν όσων θα κάνουν φορείς αν τελικά δεν περάσει το καλοκαίρι. Ευτυχώς που υπάρχει ο Μάραθος και ο Λαγκούβαρδος που συγκεντρώνουν κόσμο και τουρισμό...Κατά τα άλλα μάλλον ισχύει η παλιά ρήση του Νίκου Κατσαρού όταν ρωτήθηκε γιατί η οικία του είναι σε χάλια και δεν ερχόταν στην Κυπαρισσία. Τότε είχε απαντήσει ότι "δεν έρχομαι γιατί υπάρχουν πολλά τρωκτικά και αυτό από μόνο του τα λέει όλα"..


Πηγή : radio 936