Πέμπτη 11 Ιουλίου 2013

Ταύτιση απόψεων και έργων Τατούλη - Κόλλια με επιτάχυνση των ρυθμών και μέσω ΕΣΠΑ

ΣΕ θετικό κλίμα με την ελπίδα επιτάχυνσης των ρυθμών κινήθηκε η επίσκεψη του Δημάρχου Τριφυλίας στο Περιφερειάρχη Πελοποννήσου στην Τρίπολη, παρουσία των Αρμόδιων αντιδημάρχων όπως του κ. Ανδρινόπουλου, του Διευθυντή τεχνικών υπηρεσιών κ. Γκόνου και του περιφερειακού συμβούλου Γιώργου Μπακούρου.

Στο τραπέζι της σύσκεψης τέθηκαν πολλά εκκρεμή ζητήματα από τις 3 μεγάλες πόλεις του Δήμου Τριφυλίας όπως είναι η απεμπλοκή του Βιολογικού καθαρισμού Γαργαλιάνων που έχουν αναλάβει οι αρμόδιες υπηρεσίες της περιφέρειας για την έκδοση των τεχνικών δελτίων του έργου μετά τις τροποποιήσεις που αναλύθηκαν. Για το έργο ο Δήμος ελπίζει στη στήριξη της περιφέρειας καθώς είναι ο μόνος φορέας με υπηρεσίες που μπορεί να τελεσφορήσει τις απαιτούμενες διαδικασίες. Τέθηκε επίσης η απεμπλοκή γραφειοκρατικών δυσκολιών για την δεύτερη βάση του βιολογικού Κοπανακίου ώστε το έργο να πετύχει ρυθμούς χρηματοδότησης αλλά ο κόμπακτ βιολογικός της Χριστιανούπολης που βρίσκεται στην τελική ευθεία.

ΟΔΙΚΟΙ ΑΞΟΝΕΣ ΚΑΙ ΛΙΜΑΝΙΑ ΣΤΗΝ ΑΤΖΕΝΤΑ

Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου έδειξε ότι γνωρίζει πλήρως τα θέματα της Τριφυλίας αφού θεωρεί το Δήμο στρατηγικό εταίρο και για αυτό προέβη σε αναφορά στο δρόμο Γαργαλιάνοι-Βάλτα όπου έχουν γίνει απαλλοτριώσεις και Γαργαλιάνοι -Ρωμανού μετά την αποχώρηση του εργολάβου. Η Περιφέρεια θέλει πάση θυσία να απορροφηθούν το ταχύτερο δυνατόν όλα τα ευρωπαικά κονδύλια από το ΕΣΠΑ με διαφανή τρόπο όπως άφησε να εννοηθεί ο κ. Τατούλης. Πάντως στην ατζέντα βρέθηκαν και ζητήματα οδικών αξόνων όπως ο δρόμος προς Ραυτόπουλου και Περδικονέρι- Πλάτη με βελτίωση των γεωμετρικών του χαρακτηριστικών, αλλά και το λιμάνι της Μαράθου όπως και της Κυπαρισσίας για το οποίο η τελική ανασχεδιασμένη μελέτη είναι προ των πυλών. Για το λιμάνι της πόλης εκτιμάται ότι θα περιληφθεί σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα αφού τρέξουν οι σχετικές διαδικασίες. Τέλος ο Δήμαρχος Τριφυλίας δήλωσε ότι ήταν ικανοποιημένος από την συνάντηση και όχι θεωρεί στρατηγικό εταίρο την περιφέρεια Πελοποννήσου.

ΙΩΑΝ. ΜΠΟΖΙΚΑΣ


Πηγή :