Σάββατο 22 Φεβρουαρίου 2014

Και επίσημα 9 Μαίου, Πελοπόννησος και Κεφαλλονιά περνούν στην Ψηφιακή εποχή της Digea!!!

Νέες αλλαγές στα switch off στη “νέα” ΚΥΑ ψηφιακής μετάβασης

Αλλαγές επί αλλαγών στο πλάνο των switch off μέχρι να πάει προς δημοσίευση στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης η νέα ΚΥΑ με το τρίτο κατά σειρά, νέο χρονοδιάγραμμα της ψηφιακής μετάβασης. Η είδηση που έγραψε αποκλειστικά το Digital TV info για την αλλαγή στη σειρά των switch off με την αρχή να γίνεται στις 9 Μαΐου στην Πελοπόννησο, επιβεβαιώνεται πλέον από όλα τα στόματα.

Υπάρχουν ωστόσο κι άλλες αλλαγές, όπως επισημαίνουμε και στο νέο τεύχος του περιοδικού μας που βρίσκεται από την Πέμπτη στα περίπτερα. Όπως επίσης και αλλαγές της τελευταίας στιγμής, τις οποίες δεν προλάβαμε. Όπως λοιπόν μαθαίνουμε το switch off στην Αττική προγραμματίζεται τελικά για τις 4 Ιουλίου και στις 8 Αυγούστου πηγαίνουν τα switch off στη Θράκη.

Επίσης εκτός από την μετατόπιση του κέντρου εκπομπής Ναυπλίου στο χάρτη της Πελοποννήσου, μαθαίνουμε πως βγήκε η Χαλκιδική από το allotment της Θράκης. Στη Χαλκιδική προγραμματίζεται να γίνει switch off μαζί με τα switch off της Θεσσαλονίκης και της Θεσσαλίας, στις 12 Σεπτεμβρίου.

Οι παραπάνω πληροφορίες μεταφέρονται ως τελευταίες στις κινήσεις της τελευταίας στιγμής που γίνονται μετά το τέλος του διαγωνισμού παραχώρησης του ψηφιακού φάσματος. Η δημοσίευση της υπουργικής απόφασης θα δώσει τις οριστικές απαντήσεις, αν και με απορία περιμένουμε την αιτιολογία αλλαγής στον σχεδιασμό των switch off. Κατά πληροφορίες η ευθύνη επιρρίπτεται στη ...ΝΕΡΙΤ που δεν είναι έτοιμη για την ψηφιακή μετάβαση.

Digital TV Info


Πηγή : filiatra news