Πέμπτη 2 Ιανουαρίου 2014

Ζωοκλοπές στην ορεινή Τριφυλία και απανθρωπιά σε ζώα συντροφιάς σε Χριστιάνους και Κυπαρισσία

ΔΥΣΚΟΛΕΣ μέρες βιώνουν οι κάτοικοι της Τριφυλίας λόγω της οικονομικής κρίσης αλλά όταν καταγράφονται περιστατικά που δείχνουν το έλλειμα πολιτισμού μας τότε προβληματιζόμαστε. Το πρώτο περιστατικό καταγράφηκε σε ορεινή περιοχή όταν Δύο σκυλιά δηλητηρίασαν ανεγκέφαλοι στους Χριστιάνους με δηλητήριο στο κέντο του χωριού που ανήκουν στον κ. Μπάμπη Καλογερόπουλο αλλά ο άτυχος ιδιοκτήτης τους δεν κατάφερε να τα βοηθήσει. Σύμφωνα με πληροφορίες δεν πρόκειτια για μοναδικό κρούσμα στο χωριό, καθώς πριν λίγο καιρό ένα περιστατικό με ζώο συντροφιάς είχε σημειωθεί δείχνοντας ότι ορισμένοι απλά δεν βάζουν μυαλό σε τέτοιες εποχές ειδικά όταν δεν ενοχλούν κανέναν.

Σε άλλη περιοχή τώρα στην Τριπύλα σημειώνεται έκρηξη ζωοκλοπών. Αυτή την φορά φαίνεται ότι πρόσφατα οι δράστες έβαλαν στόχο μαντρί φτωχού κτηνοτρόφου που παρακολουθούσαν καθώς και πέρσι του είχαν αφαιρέσει ζώα. Αυτή την φορά οι δράστες εισήλθαν στην εγκατάσταση του κτηνοτρόφου αρπάζοντας 3 μεγάλα αρνιά και έγιναν καπνός με αποτέλεσμα ο άνθρωπος να μην έχει να επιβιώσει αυτές τις ημέρες....αφού οι συγχωριανοί του προσπαθούν να τον βοηθήσουν και εικάζεται ότι οι δράστες που περιφέρονταν στη περιοχή είναι αλλοδαποί.

Τέλος στη Κυπαρισσία κάποιοι έχουν όντως δείξει πόσο απάνθρωποι είναι απέναντι στα ζώα συντροφιάς καθώς πριν από 2 μήνες στη περιοχή Νοσοκομείου είχαν βάλει βενζίνη σε ένα τετράποδο και το..έκαψαν ζωντανό παρότι δεν ήταν αδέσποτο και είχε ιδιοκτήτη που δεν θέλησε ποτέ να το δει νεκρό. Κάποιοι πρόσφατα προσπάθησαν ανεπιτυχώς να λούσουν με βενζίνη άλλο γατάκι αλλά τους ξέφυγε από άλλη γειτονιά της περιοχής. Οι κάτοικοι μιλούν ξεκάθαρα για συμμορίες ανήλικων που τα βράδια...επιδίδονται σε άλλα σπόρ...

Γ.ΑΣΗΜ.


Πηγή : kyparissiotis