Πέμπτη 2 Ιανουαρίου 2014

Θα είναι το 2014 έτος για το Λαογραφικό Μουσείο Κυπαρισσίας;

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕ η Επιτροπή αξιοποίησης για την δημιουργία Λαογραφκού Μουσείου στην Κυπαρισσία που είχε συσταθεί με απόφαση του οικείου Δ.Σ. Τριφυλίας με σκοπό να αξιοποιηθεί το οίκημα Αντωνόπουλου Κάμπρα που έχει περιέλθει στο Δήμο. Σύμφωνα με πληροφορίες τέθηκε αρχικά η προγραμματική συμφωνία να μην αποτελέσει η επιτροπή ένα ακόμα άτυπο όργανο χωρίς ουσία αλλά εντός του έτους να προχωρήσει στην υλοποίηση της ιδέας.

Για τον σκοπό αυτό συμφωνήθηκε να αναλάβει ο Δήμος Τριφυλίας να έρθει σε συνεννόηση με τον αντικιέρ από τα Φιλιατρά που βρίσκονται πολλά αντικείμενα προς αποκατάσταση είτε να αναπαλαιωθούν είτε να επιστραφούν στους κατόχους. Αν δεν πληρωθεί ο παλαιοπώλης μετά την επιστροφή των αντικειμένων οι κάτοχοι σκοπεύουν να τα συγκεντρώσουν ώστε να ξεκινήσει η διαδικασία απογραφής και συγκέντρωσης στο μουσείο.

Θυμίζουμε ότι μέχρι σήμερα εκκρεμεί η πρόταση του Δήμου για αποκατάσταση του ιστορικού κτιρίου που βρίσκεται στο υπουργείο Πολιτισμού και αναμένει έγκριση από την Αρχαιολογική υπηρεσία προκειμένου να ξεκινήσουν οι εργασίες αποκατάστασης...


Πηγή : radio 936